З додаванням сиру
Сирна випічка сама по собі є вельми корисною і поживною, а також легко засвоюється нашим організмом. Якщо ж в одному продукті сходяться сир, молоко і манна крупа – це означає, що користі від такої солодощі буде в три рази більше.
Головне в цій справі підготувати свіжі, якісні продукти:
- стандартний склянка манної крупи;
- неповний стакан цукру;
- одна пачка свіжого сиру (250 г);
- 2 яйця;
- 2 стіл. лож. густий сметани;
- десертна лож. соди (чи чайна лож. розпушувача);
- ванілін – за смаком.
Спочатку займемося яйцями — акуратно відокремте жовтки від білків, білки на час відставте в сторону, а жовтки розітріть з цукром (не збиваючи), вмішайте сир, сметану і ванілін. Манку перемішайте з розпушувачем (або з содою) і з’єднайте з сирною сумішшю. Збийте яєчні білки до стійкої піни і плавними рухами вмішайте в тісто. Наша мета – отримати гомогенну масу без грудочок. Форму для випічки обов’язково змастіть, щоб сир не пристав до боків і дна, заповніть тестом і запікайте при 180 градусах близько години.