Як спекти манник – 10 рецептів

З додаванням сиру

Сирна випічка сама по собі є вельми корисною і поживною, а також легко засвоюється нашим організмом. Якщо ж в одному продукті сходяться сир, молоко і манна крупа – це означає, що користі від такої солодощі буде в три рази більше.

Головне в цій справі підготувати свіжі, якісні продукти:

  • стандартний склянка манної крупи;
  • неповний стакан цукру;
  • одна пачка свіжого сиру (250 г);
  • 2 яйця;
  • 2 стіл. лож. густий сметани;
  • десертна лож. соди (чи чайна лож. розпушувача);
  • ванілін – за смаком.

Спочатку займемося яйцями — акуратно відокремте жовтки від білків, білки на час відставте в сторону, а жовтки розітріть з цукром (не збиваючи), вмішайте сир, сметану і ванілін. Манку перемішайте з розпушувачем (або з содою) і з’єднайте з сирною сумішшю. Збийте яєчні білки до стійкої піни і плавними рухами вмішайте в тісто. Наша мета – отримати гомогенну масу без грудочок. Форму для випічки обов’язково змастіть, щоб сир не пристав до боків і дна, заповніть тестом і запікайте при 180 градусах близько години.

Дивіться також:  Торт з зефіру без випічки – 8 швидких і смачних рецептів
Прокрутка до верху