Рецепт приготування без яєць
Манник без яєць і тваринного жиру може стати улюбленим блюдом постяться, вегетаріанців або людей, суворо стежать за своєю вагою. Ми пропонуємо базовий рецепт лепешняку без використання курячих яєць, а для кращого смаку рекомендуємо додати в тісто сухофрукти, горішки або родзинки.
Підготуйте:
- по склянці манки і така ж кількість тростинного цукру;
- півтора склянки пшеничного борошна;
- тепла кип’ячена вода – стакан;
- пісне масло – 3 ложки;
- сода – на кінчику ножа;
- добавки на ваш смак.
Манку запарте в теплій воді до набрякання. Додайте олію, цукор, соду і борошно. Все ретельно розмішайте. При бажанні помістіть в тісто цукати, шматочки свіжих фруктів або інші солодощі. Перелийте масу в глибокий лист, а можна розподілити порівну в силіконові формочки для кексів. Поставте в гарячу духовку і випікайте півгодини, до появи світло – золотого кольору.
Дуже важливо, щоб тісто на манник не вийшло занадто густим, інакше пиріг не підніметься і буде суховатий. Тому кількість борошна регулюйте по ситуації, не обов’язково всипати всю порцію, рекомендовану в рецепті.