Як спекти манник – 10 рецептів

Рецепт приготування без яєць

Манник без яєць і тваринного жиру може стати улюбленим блюдом постяться, вегетаріанців або людей, суворо стежать за своєю вагою. Ми пропонуємо базовий рецепт лепешняку без використання курячих яєць, а для кращого смаку рекомендуємо додати в тісто сухофрукти, горішки або родзинки.



Підготуйте:

  • по склянці манки і така ж кількість тростинного цукру;
  • півтора склянки пшеничного борошна;
  • тепла кип’ячена вода – стакан;
  • пісне масло – 3 ложки;
  • сода – на кінчику ножа;
  • добавки на ваш смак.

Манку запарте в теплій воді до набрякання. Додайте олію, цукор, соду і борошно. Все ретельно розмішайте. При бажанні помістіть в тісто цукати, шматочки свіжих фруктів або інші солодощі. Перелийте масу в глибокий лист, а можна розподілити порівну в силіконові формочки для кексів. Поставте в гарячу духовку і випікайте півгодини, до появи світло – золотого кольору.

Дуже важливо, щоб тісто на манник не вийшло занадто густим, інакше пиріг не підніметься і буде суховатий. Тому кількість борошна регулюйте по ситуації, не обов’язково всипати всю порцію, рекомендовану в рецепті.

Дивіться також:  Торт «Три молока» (Tres Leches) – 7 покрокових рецептів приготування
Прокрутка до верху