Без додавання борошна
Низькокалорійний варіант лепешняку без додавання борошна чудово підійде для літнього сніданку – він надовго вгамує голод і не залишить після себе відчуття неприємної тяжкості в шлунку.
Складники страви:
- манна крупа – 300 г;
- будь-який кисломолочний продукт – 300 мл;
- сливочн. масло – 25 г;
- 3 свіжих яйця;
- розпушувач;
- 100 г цукру;
- сіль на кінчику ножа.
Підготуйте кисломолочний продукт – заздалегідь вийміть з холодильника пачку кефіру або скисшего молока, вилийте в каструльку трохи більше склянки, і підігрійте на плиті до температури трохи вище кімнатної. В теплу рідину покладіть шматочок масла, всипте манку і пачку розпушувача. Яйця розмішати з цукром, трохи посоліть і додайте в розпарену крупу. Рідке тісто перемістіть в жароміцний посуд, поставте на деко і випікайте 40 – 50 хвилин при температурі 190 градусів.