Як спекти манник – 10 рецептів

Шоколадний манний пиріг

Цей простий пиріжок може з повною упевненістю називатися справжнім домашнім тортиком, настільки красиво і апетитно виглядає. Адже досить просто додати в тісто трохи порошку какао і розчинну каву, і результат вразить ваших домашніх.

Кількість на 4 порції:

  • манна крупа – 180 г;
  • кава розчинна – 1 чайн. лож.;
  • пшеничне борошно – 150 г;
  • какао – порошок – 3 стіл. лож. (без верху);
  • цукор – 100 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • сметана (жирність не менше 30%) – 300 г;
  • масло сливочн. (або маргарин) – 100 г;
  • яєць курячих – 4 шт.;
  • розпушувача – 11 г;
  • солі – щіпка.

Всипте манну крупу в жирну сметану і залиште на годину, прикривши миску харчовою плівкою. Розм’якшене масло розітріть ложкою з цукром і пучкою солі. Туди ж введіть чотири яйця. З’єднайте обидві складові, додайте цукор з ваніллю, біле борошно, ложечку кави і какао порошок. Перемістіть масу в посуд і запікайте при 180 – 190 градусах не менше 40 хвилин. Остудіть одержаний бісквіт, зверху покрийте глазур’ю з розтопленого шоколаду, посипте різнобарвною кондитерської присипкою – і можна пригощатися.

Дивіться також:  Тісто філо – рецепт тіста і 12 варіантів приготування з використанням тіста
Прокрутка до верху