Шоколадний манний пиріг
Цей простий пиріжок може з повною упевненістю називатися справжнім домашнім тортиком, настільки красиво і апетитно виглядає. Адже досить просто додати в тісто трохи порошку какао і розчинну каву, і результат вразить ваших домашніх.
Кількість на 4 порції:
- манна крупа – 180 г;
- кава розчинна – 1 чайн. лож.;
- пшеничне борошно – 150 г;
- какао – порошок – 3 стіл. лож. (без верху);
- цукор – 100 г;
- ванільний цукор – 10 г;
- сметана (жирність не менше 30%) – 300 г;
- масло сливочн. (або маргарин) – 100 г;
- яєць курячих – 4 шт.;
- розпушувача – 11 г;
- солі – щіпка.
Всипте манну крупу в жирну сметану і залиште на годину, прикривши миску харчовою плівкою. Розм’якшене масло розітріть ложкою з цукром і пучкою солі. Туди ж введіть чотири яйця. З’єднайте обидві складові, додайте цукор з ваніллю, біле борошно, ложечку кави і какао порошок. Перемістіть масу в посуд і запікайте при 180 – 190 градусах не менше 40 хвилин. Остудіть одержаний бісквіт, зверху покрийте глазур’ю з розтопленого шоколаду, посипте різнобарвною кондитерської присипкою – і можна пригощатися.