Як спекти паски | Рецепти з фото

Вважається, що паска приносить щастя в сім’ю і оберігає ваш будинок. Паска з сиру є іншим класичним кулінарним виробом до Великодня, яке символізує радість Воскресіння. Для прикраси пасок використовується глазур, фарбоване пшоно, крихта з шоколаду, кондитерська помадка. Для приготування глазурі можна використовувати яєчні білки, сік лимона і пудру з цукру. Традиційно з горіхів і родзинок викладається хрест або абревіатура «ХВ», що означає – Христос Воскрес. Красиво прикрашені пасочки можуть стати справжнім шедевром.
Рецепт паски містить у собі такі основні продукти: яйця, цукровий пісок, коров’яче масло або маргарин. Крім цього, тісто на пасочки може розбавлятися родзинками, ваніліном або мигдалем. Різні варіації приготування пасок передаються від бабусь до внучок і т. д. В даний час паски, які готуються за старими рецептурами, виходять апетитними і смачними. Вони зберігаються тривалий час, не черствіючи.
Тісто для пасок на Великдень необхідно готувати дуже акуратно і дбайливо. Протягами, гучними звуками, різкими перепадами температур ви можете порушити якість тесту. Не поспішайте в процесі приготування. У давні часи тісто для паски замішувати з четверга на п’ятницю, а на наступний день вони випікалися. У суботу пасочки освячувалися в церкві. Тісто можна урізноманітнити додатковими компонентами – горіхами, цукатами, медом, шоколадом, цедрою лимона, різними приправами (кардамоном, мускатом, корицею, ваніллю, гвоздичкой) і навіть коньяком.

Паски великодні рецепти

Паска з медом

Час приготування – 3 ч.
Кількість порцій – 10.

Склад продуктів для паски з медом:

1. 4 склянки борошна.
2. 1 склянка цукрового піску.
3. 3 ст. л. меду.
4. 50 мл жирної сметани.
5. 50 г масла коров’ячого.
6. 200 мл молока.
7. 2 яйця.
8. 25 г свіжих дріжджів.
9. 100 г родзинок.
10. 1 щіпка ваніліну.

Дивіться також:  Рецепти салатів зі смаженою картоплею

Приготування паски з медом

Молоко прогрівається і змішується з дріжджами. Вони повинні повністю розчинитися. До них всипається 1 склянку борошна, перемішується. Опара залишають на 15 хвилин в теплому місці. Після появи пухирчастої шапочки опару можна використовувати для подальшого приготування куличика.
Коров’яче масло розтоплюється. Опара за допомогою дерев’яної палички перемішується з яйцями, сметаною, цукровим піском, коров’ячим маслом і медом. Залишилася борошно обережно вводиться до інгредієнтів. Замішують тісто і залишають на 1 годину 30 хвилин в теплому місці. Потім тісто обминается і залишається ще на 60 хвилин для бродіння.
Родзинки розпарюється і отцеживается від зайвої вологи. Підготовлене тісто змішується з родзинками. Тісто замішується у вигляді колобка і залишається ще на 20 хвилин. Форма змащується маслом. Пасочка випікається півгодини в духовці. Перед вживанням випічка остигає.

Італійський рецепт паски

Витрата часу – 3 ч.
Кількість порцій – 1.

Склад компонентів для італійського паски:

1. 120 г масла коров’ячого.
2. 120 г цукрового піску.
3. 25 г свіжих дріжджів.
4. 240 г молочка.
5. 2 яйця.
6. 1 ч. л. солі.
7. 3 жовтка.
8. 720 г борошна.
9. 2 ч. л. цедри.
10. 180 г родзинок.
11. 120 г ананасових цукатів.
12. 90 г кедрових горішків.
13. Ванілін.
14. 1 ч. л. насіння анісу (необов’язково).

Приготування італійського паски

Тепле молоко використовується для розведення дріжджів з 1 ч. л. цукрового піску. Масло з цукром розтоплюються. Цедра натирається за допомогою терки. Родзинки змішується з горіхами, цедрою, цукатами і 1 ч. л. борошна. Дріжджі перемішати з розтопленим маслом і цукром. Потім маса перемішується з сіллю, збитими яєчками, половиною борошна.
Тісто ретельно вимішується. В ньому не повинні знаходитися грудочки. Тісто змішується з сухофруктами, що залишилася борошном, вимішується 10 хвилин і залишають на 2 години в теплому місці. Його обсяг зростає у декілька разів.
Форма застеляється пергаментним папером і заповнюється тестом. Паска випікається 40 хвилин до готовності.

Дивіться також:  Брюссельська капуста - 10 смачних рецептів приготування страв

Смачна паска на великдень з вершками

Витрата часу – 3 ч.
Кількість порцій – 8.

Склад продуктів для смачної паски на великдень з вершками:

1. 25 г свіжих дріжджів.
2. 60 р масла коров’ячого.
3. 60 мл сметани.
4. 2 яйця (1 білок для глазурі).
5. 400 г борошна.
6. 300 г цукру.
7. 200 мл вершків високої жирності.
8. Ванілін.
9. 1 щіпка солі.
10. 4 ст. л. цукрової пудри.
11. 1 ч. л. какао-порошку.
12. 100 г родзинок.
13. 4 ст. л. кокосової стружки (необов’язково).

Приготування смачної паски на великдень з вершками

Вершки прогріваються. При високій густоті вони розбавляються гарячою водою. У вершках розводять дріжджі. Додається дрібка солі і всипається 1 склянку борошна. Опара накривається рушником і залишають у теплому місці на деякий час.
Ізюм залити дуже гарячою водою і залишається распариваться. Після цього родзинки відкидається на ситечко або друшляк для позбавлення від вологи. З одного яєчка відділяється білок для глазурі. Решта залишається для додавання в тісто. Коров’яче масло розтоплюється на мінімальному вогні.
Опара змішується зі сметанкою, маслом, цукром-піском і яйцями. Борошно просіюється в опару через сито для насичення киснем. Тісто замішується у вигляді колобка, накривається щільною тканиною і залишають на 60 хвилин. Обсяг тесту збільшується в 2 рази. Воно осаджується і залишається ще на 1 годину.
Тісто змішується з родзинками і ділиться на 5 рівних частин. Форми змащуються маслом. Тісто викладається у форми і залишають на 20 хвилин, щоб воно підійшло. Випікається паска 30 хвилин. Перед нанесенням глазурі він повинен охолонути.
Для приготування глазурі білок збивається за допомогою міксера. Частинами вводиться цукрова пудра. В кінці додається какао. Паски покриваються глазур’ю і прикрашаються за допомогою стружки кокоса. Перед вживанням глазур повинна застигнути.

Дивіться також:  Кутя з пшениці – смачний рецепт

Рецепт крему для паски

Час приготування – 10 хв.
Кількість порцій – 2.

Склад продуктів для крему для паски:

1. 2 склянки цукрової пудри.
2. 3 ст. л. лимонного соку.

Приготування крему для паски

Цукрова пудра змішується з лимонним соком за допомогою віночка або виделки. При великій густоті крем розбавляється водою. Якщо крем рідкуватий можна додати цукрову пудру. Паска поливається кремом, починаючи з середини. Для гарного розподілу крем поливається тоненьким струменем. Паска прикрашається з допомогою кондитерської посипання або подрібнених горіхів.

Прокрутка до верху