Як варити брокколі: скільки часу варити свіжу та заморожену брокколі, в каструлі, пароварці і мультиварці

Як варити заморожену броколі

Зі свіжим продуктом ми розібралися, тому тепер варто розглянути, скільки варити заморожену брокколі і як її варити?

  • Розморожувати овоч перед готуванням ні в якому разі не можна, інакше в результаті вийде не хрустка капуста, а м’яка розварена каша, та ще й безформна.
  • Викладайте капусту в ємність тільки після того, як почнеться процес кипіння і найголовніше – не забувайте додати трохи солі. Якщо у вас цілий качан, то обробляти його не потрібно, так як овоч можна пошкодити.
  • Після того як знову пішов процес кипіння тримаємо овоч на плиті приблизно 10 хвилин, до готовності. Але звертайте увагу і на розмір суцвіть, якщо вони дуже великі, то доведеться збільшити, і навпаки.

Вона готується В мультиварці, так само як і свіжа, за винятком того, що не потребує попередньої обробки. Суцвіття відразу поміщаються в чашу з водою або на спеціальний піддон для варіння на пару. Середній час приготування – десять хвилин.

Якщо хочете, щоб овоч зберіг свій гарний колір, то відразу як дістанете його опустіть буквально на кілька секунд у холодну воду.

Дивіться також:  Пиріг з сайрою і картоплею — 7 рецептів