Ситне і смачне блюдо з м’ясом у горщиках
Якщо приготувати гречку в горщиках і щедро доповнити її м’ясом, то таке блюдо цілком підійде навіть для святкового столу. Особливо, якщо взяти гарний посуд і оригінально оформити верхівку частування. Наприклад, тертим сиром зі спеціями. В рецепт входить: 1 ст. крупи, маленька ложка солі, 370 г м’якоті свинини, велика морквина, щіпка чорного меленого перцю, 2 невеликі цибулини, 4 ст. л. неароматного олії.
- М’ясо промивається, просушується паперовими серветками і злегка відбивається. Далі воно нарізають невеликими шматочками і обсмажується на будь-якому маслі на рум’яності.
- Овочі чистяться і подрібнюються зручним способом.
- Цибуля і морква додаються до готового м’яса, подсаливаются, посипаються перцем, перемішуються і разом готуються ще 7-10 хвилин. Можна додати в масу трохи води. Всі продукти повинні дійти до готовності.
- На дві порції знадобиться два горщика на 0,7 л. В кожен засипається по півсклянки заздалегідь підготовленої гречаної крупи. Її треба попередньо промити та підсушити на сковороді.
- До гречки додається м’ясо з овочами.
- Залишиться вилити в ємності по склянці води, посолити і поперчити компоненти, після чого перемішати масу і поставити горщики в холодну духовку.
- Вони будуть готуватися 80 хвилин при 210 градусах.
Потрібно відстежувати стан страви і при необхідності долити выкипевшую частина води.