Як варити гречану кашу – 6 рецептів приготування

Ситне і смачне блюдо з м’ясом у горщиках

Якщо приготувати гречку в горщиках і щедро доповнити її м’ясом, то таке блюдо цілком підійде навіть для святкового столу. Особливо, якщо взяти гарний посуд і оригінально оформити верхівку частування. Наприклад, тертим сиром зі спеціями. В рецепт входить: 1 ст. крупи, маленька ложка солі, 370 г м’якоті свинини, велика морквина, щіпка чорного меленого перцю, 2 невеликі цибулини, 4 ст. л. неароматного олії.

  • М’ясо промивається, просушується паперовими серветками і злегка відбивається. Далі воно нарізають невеликими шматочками і обсмажується на будь-якому маслі на рум’яності.
  • Овочі чистяться і подрібнюються зручним способом.
  • Цибуля і морква додаються до готового м’яса, подсаливаются, посипаються перцем, перемішуються і разом готуються ще 7-10 хвилин. Можна додати в масу трохи води. Всі продукти повинні дійти до готовності.
  • На дві порції знадобиться два горщика на 0,7 л. В кожен засипається по півсклянки заздалегідь підготовленої гречаної крупи. Її треба попередньо промити та підсушити на сковороді.
  • До гречки додається м’ясо з овочами.
  • Залишиться вилити в ємності по склянці води, посолити і поперчити компоненти, після чого перемішати масу і поставити горщики в холодну духовку.
  • Вони будуть готуватися 80 хвилин при 210 градусах.

Потрібно відстежувати стан страви і при необхідності долити выкипевшую частина води.

Дивіться також:  Розсипчастий плов зі свинини в казані на плиті – 10 смачних рецептів
Прокрутка до верху