З родзинками
Каша з сухофруктами – ідеальне поєднання для корисного сніданку. Найчастіше господині вибирають для доповнення манки темний або світлий родзинки без кісточок (достатньо однієї великої ложки). Крім того, з продуктів береться: 2 ст. очищеної питної води, щіпка солі, 3 великі ложки манної крупи, 1 ложка цукрового піску.

Для початку в каструлю заливається вода, після чого ємність відправляється на вогонь. Коли рідина закипить, в неї повільно і поступово засипається манка. Не можна забувати про постійному помішуванні, інакше страва зіпсують численні грудочки. До речі, частування на воді набагато більше схильне до їх появи, ніж молочний компонент.
Продовжуючи помішувати масу, в неї треба засипати також сіль і цукор. Кількість інгредієнтів можна регулювати за власним смаком.
Страва вариться ще 5-6 хвилин. Не потрібно перетримувати його на вогні, інакше воно практично повністю розвариться і розчиниться в рідині, що сильно погіршить кінцевий результат.
Відразу після вимкнення конфорки, в каструлю засипається попередньо промитий ізюм. Разом з сухофруктом можна відправити в ємність вершкове масло.
Дати настоятися 2-3 хвилини.
З перерахованого кількості інгредієнтів вийде велика ситна порція каші на одну дорослу людину.