Як варити манну кашу на воді – смачні рецепти

З родзинками

Каша з сухофруктами – ідеальне поєднання для корисного сніданку. Найчастіше господині вибирають для доповнення манки темний або світлий родзинки без кісточок (достатньо однієї великої ложки). Крім того, з продуктів береться: 2 ст. очищеної питної води, щіпка солі, 3 великі ложки манної крупи, 1 ложка цукрового піску.

  • Для початку в каструлю заливається вода, після чого ємність відправляється на вогонь. Коли рідина закипить, в неї повільно і поступово засипається манка. Не можна забувати про постійному помішуванні, інакше страва зіпсують численні грудочки. До речі, частування на воді набагато більше схильне до їх появи, ніж молочний компонент.
  • Продовжуючи помішувати масу, в неї треба засипати також сіль і цукор. Кількість інгредієнтів можна регулювати за власним смаком.
  • Страва вариться ще 5-6 хвилин. Не потрібно перетримувати його на вогні, інакше воно практично повністю розвариться і розчиниться в рідині, що сильно погіршить кінцевий результат.
  • Відразу після вимкнення конфорки, в каструлю засипається попередньо промитий ізюм. Разом з сухофруктом можна відправити в ємність вершкове масло.
  • Дати настоятися 2-3 хвилини.
  • З перерахованого кількості інгредієнтів вийде велика ситна порція каші на одну дорослу людину.

    Дивіться також:  Як приготувати печінку яловичу смачною і м’якою?