Як варити пельмені в каструлі — 3 смачних і правильних рецепта

Готуємо на бульйоні

Якщо хочеться різноманітності в раціоні, а часу готувати кулінарні шедеври немає, можна зробити пельмені в овочевому бульйоні. Блюдо виходить смачним і дуже ситним.



Інгредієнти:

  • 2 л води;
  • 500 р заморожених напівфабрикатів;
  • 3 картоплини;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 80 мл рослинного масла;
  • 1 зубчик часнику;
  • сіль за смаком;
  • сушений корінь селери, петрушка за смаком.

Рецепт приготування.

  • Овочі миють, чистять. Моркву подрібнюють на середній тертці, цибулю і картоплю нарізають невеликими кубиками.
  • Картопля засипають в каструлю у холодною водою. Ставлять на плиту.
  • На сковороді з розігрітим рослинним маслом обсмажують нарізані цибулю і моркву. Подрумянившиеся овочі з’єднують з пропущеним через прес зубчиком часнику і смажать ще протягом хвилини.
  • У закипілу воду з картоплею додають зажарку, селеру, петрушку, сіль. Все кип’ятять на повільному вогні під кришкою протягом 15 хвилин. Готовність перевіряють по картоплі: якщо кубик легко ділиться виделкою на частини — овочі зварилися.
  • У киплячий бульйон акуратно опускають заморожені пельмені, попередньо збільшивши полум’я пальника. Після спливання виробів страву готують ще протягом 6-7 хвилин.
  • Готовий бульйон з пельменями залишають настоюватися протягом 5 хвилин під кришкою. Подають зі сметанною заправкою.
  • Дивіться також:  Соус до риби – 12 рецептів приготування