Готуємо на бульйоні
Якщо хочеться різноманітності в раціоні, а часу готувати кулінарні шедеври немає, можна зробити пельмені в овочевому бульйоні. Блюдо виходить смачним і дуже ситним.



Інгредієнти:
- 2 л води;
- 500 р заморожених напівфабрикатів;
- 3 картоплини;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 80 мл рослинного масла;
- 1 зубчик часнику;
- сіль за смаком;
- сушений корінь селери, петрушка за смаком.
Рецепт приготування.
Овочі миють, чистять. Моркву подрібнюють на середній тертці, цибулю і картоплю нарізають невеликими кубиками.
Картопля засипають в каструлю у холодною водою. Ставлять на плиту.
На сковороді з розігрітим рослинним маслом обсмажують нарізані цибулю і моркву. Подрумянившиеся овочі з’єднують з пропущеним через прес зубчиком часнику і смажать ще протягом хвилини.
У закипілу воду з картоплею додають зажарку, селеру, петрушку, сіль. Все кип’ятять на повільному вогні під кришкою протягом 15 хвилин. Готовність перевіряють по картоплі: якщо кубик легко ділиться виделкою на частини — овочі зварилися.
У киплячий бульйон акуратно опускають заморожені пельмені, попередньо збільшивши полум’я пальника. Після спливання виробів страву готують ще протягом 6-7 хвилин.
Готовий бульйон з пельменями залишають настоюватися протягом 5 хвилин під кришкою. Подають зі сметанною заправкою.