Як варити перловку – 5 рецептів

Рецепт приготування в мультиварці

Перлову крупу легко і просто приготувати, використовуючи для цього сучасну помічницю багатьох господинь – мультиварку. В ній каша вийде ідеальної консистенції, ароматна, з збереженими в повному обсязі корисними компонентами. Готувати крупу в диво — каструлі можна, скориставшись спеціальними режимами приготування або вибравши «гасіння» або «варіння».

З інгредієнтів слід взяти:

  • перлову крупу (незалежно від сорту) – 200 г;
  • воду або кисле молоко – 900 мл;
  • гарячу воду – 0,5 л;
  • масло вершкове – 30 р.

Крупа промивається, заливається водою (можна взяти кисле молоко) і залишають для набухання приблизно на 8 годин. Після цього надлишки води зливаються, крупа повторно промивається і відправляється в чашу мультиварки. Слідом вливається гаряча вода і вибирається режим приготування (на вибір). Час готування потрібно виставити 35 хвилин.

Після зупинки печі додати масло, трохи солі і включити ще на 10-15 хвилин (в залежності від готовності крупи). Подавати зварену перловку можна з м’ясом або рибою, овочами та різними видами салатів.

Дивіться також:  Підлива до гречки — 8 рецептів приготування смачної підливи
Прокрутка до верху