Як і скільки варити перловку без замочування
Часто буває так, що крупу потрібно приготувати швидко, не витрачаючи час на її попередню підготовку. В цьому випадку слід знати, скільки варити перловку без замочування, щоб встигнути зварити її вчасно на сніданок або обід. Для цього слід взяти крупу, яка продається в порційних пакетиках. У них вона вже упакована після попередньої обробки і готується досить швидко, близько 45 хвилин на помірному вогні. Недоліком такого вибору є тільки ціна – пакетированная перловке буде коштувати в 2-3 рази дорожче звичайної крупи. На щастя, без замочування можна приготувати звичайну фасовану крупу, витративши на це трохи більше часу, але заощадивши бюджет.
Для приготування страви потрібно взяти:
- крупу – 350 г;
- воду – 900 мл;
- трохи солі і вершкового масла.
Приготування крупи займе 100-120 хвилин. Попередньо ячмінь промивається проточною водою багато разів.
Для полегшення праці можна висипати крупу в друшляк, поставивши його в підходящої ємності під кран з водою.
Добре промиту перловку потрібно залити водою і поставити на середній вогонь, приблизно на 1 годину 30 хвилин. Весь час у процесі варіння кашу потрібно помішувати, щоб вона не пристала до дна ємності. В кінці додати солі, трохи олії, вимкнути вогонь і накрити гарнір кришкою, щоб він добре настоявся.
Поліпшити смак готового блюда можна, додавши в нього тушковані гриби, овочі або відварне м’ясо. Подавати до столу відразу після приготування.