З овочами
Ця крупа поєднується майже з усіма овочами, тому сміливо можете експериментувати. Але краще всього використовувати овочі по сезону — дешевше і користі більше.
Необхідні продукти для страви:
- морква та цибулю;
- стакан пшеничної крупи;
- один кабачок;
- солодкий перець;
- два помідора;
- зубчик часнику;
- дві склянки води.
Процес приготування:
- Всі овочі за необхідності очищаємо від шкірки, промиваємо і подрібнюємо: моркву тремо, а все інше ріжемо на кубики.
- На гарячій сковороді починаємо гасити все по черзі. Саме гасити, а не смажити, щоб був сік. Тому вогонь повинен бути нижче середнього.
- Починаємо з лука, потім кладемо моркву, кабачок, перець, подрібнений часник і закінчуємо все помідорами.
- У каструлю засипаємо промиту крупу, додаємо воду, приправи за смаком і доводимо до готовності протягом 20 хвилин, щоб рідина випарувалася.
- Готову кашу додаємо до тушкованих овочів, перемішуємо, вимикаємо вогонь і даємо постояти.