Пшеничну кашу готували на Русі з давніх часів, коли щі та каша були основними стравами в селянських родинах.Це було гарячим блюдом для сніданку, обіду або вечері. Готували її з дробленной крупи з твердої пшениці.
Як зварити пшеничну кашу
У сучасні дні пшеничну крупу поділяють на крупу крупного помелу – «Полтавську» і дрібного помелу « Артек».
Пшеничні крупи містять вітаміни групи B , A, D, PP і такі мікроелементи, як фтор, фосфор, калій, кальцій та інші.
Як і всі каші, пшенична каша корисна для людського організму. Вона виводить солі важких металів, знижує рівень холестерину і крові, легко засвоюється організмом і надовго надає відчуття ситості. Каші обов’язково повинні бути з раціоні людини. І, пшенична не виняток. Пшенична крупа є складним вуглеводом, який довго засвоюється організмом У статті наведемо рецепти найсмачніших страв з пшеничної крупи.
Каша з полтавської крупи з грибами.
Інгредієнти для каші з полтавської крупи з грибами:
- полтавська крупа – 1 ст.,
- вода – 2.5 ст.,
- гриби – 200 гр.,
- цибуля – 80 гр.,
- масло – 70 гр.,
- сіль.
Приготування каш з полтавської крупи з грибами
Каша з крупи «Артек» з сухофруктами
Інгредієнти для каші з гречки «Артек» з сухофруктами:
- крупа – 0.75 ст.,
- молоко 2 ст.,
- цукор – 40 гр.,
- масло вершкове – 80 гр.,
- родзинки – 30гр.,
- курага – 50 гр.
- сіль.
Приготування каші з гречки «Артек» з сухофруктами
Каша пшенична з шкварками
Старовинна російська селянська їжа дуже ситна і калорійна. Це століттями відпрацьований раціон людини, що займається важкою фізичною працею.
Інгредієнти для пшеничної каші зі шкварками:
- пшенична крупа – 400 гр.,
- вода – 800 мл,
- сало свиняче – 100 гр.,
- сіль.
Приготування пшеничної каші зі шкварками