У духовці, гарячим способом
Один з найбільш простих і доступних способів закоптити сало в домашніх умовах – використовувати духовку. Варто відзначити, що запах диму в приміщенні неминучий. В наявності потрібно мати деко з високими бортами і грати.
Процес приготування ділиться на кілька етапів.
- На деко вистилається 2-3 шари фольги, насипається тонким шаром тріска.
- Поверх викласти в 2 шари фольги з загорнутими бортиками, щоб жир не стікав на нижній шар з тирсою.
- Заздалегідь приготоване сало викладається на решітку.
- Готується в духовій шафі при температурі 100 градусів протягом 30-40 хвилин.
- Після приготування дверцята духовки не відкриваються, продукт витримують ще 2-2,5 години, виносять на вулицю.
Для запобігання задимлення бажано мати якісну витяжку.