Як закоптити сало – 7 рецептів, як зробити копчене сало в домашніх умовах

У духовці, гарячим способом

Один з найбільш простих і доступних способів закоптити сало в домашніх умовах – використовувати духовку. Варто відзначити, що запах диму в приміщенні неминучий. В наявності потрібно мати деко з високими бортами і грати.

Процес приготування ділиться на кілька етапів.

  • На деко вистилається 2-3 шари фольги, насипається тонким шаром тріска.
  • Поверх викласти в 2 шари фольги з загорнутими бортиками, щоб жир не стікав на нижній шар з тирсою.
  • Заздалегідь приготоване сало викладається на решітку.
  • Готується в духовій шафі при температурі 100 градусів протягом 30-40 хвилин.
  • Після приготування дверцята духовки не відкриваються, продукт витримують ще 2-2,5 години, виносять на вулицю.

Для запобігання задимлення бажано мати якісну витяжку.

Дивіться також:  Курка в сметанному соусі – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху