Як закоптити сало – 7 рецептів, як зробити копчене сало в домашніх умовах

Копчення сала рідким димом

Застосування рідкого диму значно полегшує процес приготування копченого сала, продукт виходить красивого золотистого кольору з характерним приємним запахом за короткий час. Щоб правильно закоптити сало з рідким димом, практикується кілька способів.

Простий рецепт копченого сала з рідким димом

Для приготування необхідно підготувати маринад:

  • 100-150 г солі;
  • 50-60 мл рідкого диму;
  • вода;
  • лушпиння від 2-3 великих цибулин жовтих відтінків.

Процес ділиться на кілька етапів.

  • Лушпиння відварюється протягом 6-10 хвилин, додається сіль і рідкий дим.
  • Сало заливається маринадом на добу.
  • Шматки просушуються, натираються гострим перцем, часником і паприкою, розкладаються на решітці в коптильні.
  • Після приготування кожен шматок обертається харчовою плівкою і поміщається в холодильник.

При бажанні додаються інші спеції: коріандр, зіра, пряні трави.

Дивіться також:  Картопляні зрази з грибами – 8 рецептів, як приготувати
Прокрутка до верху