Копчення сала рідким димом
Застосування рідкого диму значно полегшує процес приготування копченого сала, продукт виходить красивого золотистого кольору з характерним приємним запахом за короткий час. Щоб правильно закоптити сало з рідким димом, практикується кілька способів.
Простий рецепт копченого сала з рідким димом
Для приготування необхідно підготувати маринад:
- 100-150 г солі;
- 50-60 мл рідкого диму;
- вода;
- лушпиння від 2-3 великих цибулин жовтих відтінків.
Процес ділиться на кілька етапів.
- Лушпиння відварюється протягом 6-10 хвилин, додається сіль і рідкий дим.
- Сало заливається маринадом на добу.
- Шматки просушуються, натираються гострим перцем, часником і паприкою, розкладаються на решітці в коптильні.
- Після приготування кожен шматок обертається харчовою плівкою і поміщається в холодильник.
При бажанні додаються інші спеції: коріандр, зіра, пряні трави.