Копчено-варене сало з рідким димом
Зробити копчене сало з ніжним приємним смаком і консистенцією, потрібно попередньо проварити його в маринаді:
- вода;
- 100-150 г солі;
- часник;
- лушпиння 1 великій цибулині золотисто-жовтого кольору;
- 15-20 мл рідкого диму;
- лавровий лист;
- перець чорний запашний і горошком.
Процес приготування проводиться поетапно.
- У воду додається перець, часник і заливається водою.
- Доводять до кипіння і варять на невеликому вогні не більше 3 хвилин.
- Опускається сало (продукт повинен бути покритий повністю).
- Вариться протягом півгодини.
- Сало настоюється в маринаді не менше 6-8 годин.
- Витягується готовий продукт, просушується.
- Натирається сумішшю з меленого перцю, подрібненого часнику і спецій.
- Кожен шматок обертається фольгою, зберігається в морозилці.
Щоб скоротити час приготування і отримати максимально насичений колір і смак, необхідно нарізати шматки не товщі 5 див.