Як закоптити сало – 7 рецептів, як зробити копчене сало в домашніх умовах

Копчено-варене сало з рідким димом

Зробити копчене сало з ніжним приємним смаком і консистенцією, потрібно попередньо проварити його в маринаді:

  • вода;
  • 100-150 г солі;
  • часник;
  • лушпиння 1 великій цибулині золотисто-жовтого кольору;
  • 15-20 мл рідкого диму;
  • лавровий лист;
  • перець чорний запашний і горошком.

Процес приготування проводиться поетапно.

  • У воду додається перець, часник і заливається водою.
  • Доводять до кипіння і варять на невеликому вогні не більше 3 хвилин.
  • Опускається сало (продукт повинен бути покритий повністю).
  • Вариться протягом півгодини.
  • Сало настоюється в маринаді не менше 6-8 годин.
  • Витягується готовий продукт, просушується.
  • Натирається сумішшю з меленого перцю, подрібненого часнику і спецій.
  • Кожен шматок обертається фольгою, зберігається в морозилці.

Щоб скоротити час приготування і отримати максимально насичений колір і смак, необхідно нарізати шматки не товщі 5 див.

Дивіться також:  Коржики з сиром – 8 рецептів приготування на сковороді і в духовці
Прокрутка до верху