В мультиварці
Сучасні господині використовують мультиварки для спрощення процесу готування.
Для найбільш простого і поширеного способу потрібно:
- 1 кг сала;
- 100-150 г солі;
- запашний перець горошком;
- 1/2 год ложки червоного гострого перцю;
- 2 ч ложки паприки;
- лушпиння 2 великих цибулин жовтих відтінків;
- 1 середня головка часнику;
- лавровий лист;
- 50 мл рідкого диму;
- 1,5 л води.
Як правильно закоптити сало в мультиварці:
- Лушпиння ретельно промивається і ділиться на 2 частини.
- Одна частина викладається на дно мультиварки, зверху кладеться сало шматками.
- Посипається перцем, лавровим листом і паприкою.
- Зверху викладається часник зубчиками.
- Накривається шаром залишилася лушпиння.
- Шматки заливаються водою, додається рідкий дим.
- Виставляється режим «гасіння» на 1,5 години.
Після охолодження кожен шматок обертається харчовою плівкою, зберігається в холодильнику.