Як закоптити сало – 7 рецептів, як зробити копчене сало в домашніх умовах

В мультиварці

Сучасні господині використовують мультиварки для спрощення процесу готування.

Для найбільш простого і поширеного способу потрібно:

  • 1 кг сала;
  • 100-150 г солі;
  • запашний перець горошком;
  • 1/2 год ложки червоного гострого перцю;
  • 2 ч ложки паприки;
  • лушпиння 2 великих цибулин жовтих відтінків;
  • 1 середня головка часнику;
  • лавровий лист;
  • 50 мл рідкого диму;
  • 1,5 л води.

Як правильно закоптити сало в мультиварці:

  • Лушпиння ретельно промивається і ділиться на 2 частини.
  • Одна частина викладається на дно мультиварки, зверху кладеться сало шматками.
  • Посипається перцем, лавровим листом і паприкою.
  • Зверху викладається часник зубчиками.
  • Накривається шаром залишилася лушпиння.
  • Шматки заливаються водою, додається рідкий дим.
  • Виставляється режим «гасіння» на 1,5 години.

Після охолодження кожен шматок обертається харчовою плівкою, зберігається в холодильнику.

Дивіться також:  Смажені кабачки з часником і майонезом – 4 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху