Пряний маринад для курки з лимоном
Смак курки в цитрусовому маринаді вийде не тільки незвичайним, але і неймовірно насиченим, якщо додати велику кількість спецій.
Потрібні такі складові:
- 1,5-1,7 кг курятини;
- 2 цитруса;
- 1/2 часниковою головки;
- 10-12 гілочок розмарину (якщо немає свіжого, замінюємо сушеним);
- спеції (шафран, паприка, перець мелений і горошком, сушений базилік і інші за смаком);
- сіль.
Робимо маринад з лимоном:
- Промиту і висушену курку складаємо в глибоку миску або каструлю.
- Ріжемо лимони невеликими шматочками, з’єднайте з нашаткованою розмарином. Якщо він використовується в сушеному вигляді, кладемо столову ложку.
- Переміщаємо отриману суміш до м’яса, вводимо часник, інші спеції, солимо і вимішуємо, приминаючи руками.
- Прибираємо заготовку в холодильник мінімум на 6-7 годин.
Можна внести зміни в наведені способи приготування, по-своєму поєднуючи приправи і вибираючи в якості основи для маринаду різні склади. Це залежить від особистих уподобань господині, домочадців і гостей. Головне, купувати тільки якісні та свіжі продукти, і тоді курка, приготована за будь-яким рецептом, обов’язково вийде смачною.