Як замаринувати курку для запікання або смаження в духовці – 7 рецептів смачного маринаду

Пряний маринад для курки з лимоном

Смак курки в цитрусовому маринаді вийде не тільки незвичайним, але і неймовірно насиченим, якщо додати велику кількість спецій.

Потрібні такі складові:

  • 1,5-1,7 кг курятини;
  • 2 цитруса;
  • 1/2 часниковою головки;
  • 10-12 гілочок розмарину (якщо немає свіжого, замінюємо сушеним);
  • спеції (шафран, паприка, перець мелений і горошком, сушений базилік і інші за смаком);
  • сіль.

Робимо маринад з лимоном:

  • Промиту і висушену курку складаємо в глибоку миску або каструлю.
  • Ріжемо лимони невеликими шматочками, з’єднайте з нашаткованою розмарином. Якщо він використовується в сушеному вигляді, кладемо столову ложку.
  • Переміщаємо отриману суміш до м’яса, вводимо часник, інші спеції, солимо і вимішуємо, приминаючи руками.
  • Прибираємо заготовку в холодильник мінімум на 6-7 годин.

Можна внести зміни в наведені способи приготування, по-своєму поєднуючи приправи і вибираючи в якості основи для маринаду різні склади. Це залежить від особистих уподобань господині, домочадців і гостей. Головне, купувати тільки якісні та свіжі продукти, і тоді курка, приготована за будь-яким рецептом, обов’язково вийде смачною.

Дивіться також:  Курячі ніжки в листковому тісті – 6 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху