Як замаринувати шампіньйони – 5 рецептів на зиму і для шашлику

Рецепти маринаду для шашлику з печериць

З печериць виходять дуже смачні шашлики. Варто відзначити, що це блюдо по достоїнству оцінять не лише прихильники веганскої кухні, але і любителі м’ясних страв. Замаринувати печериці для шашлику для смаження на мангалі дуже просто, адже продукти для маринаду прості, доступні і знайдуться на будь-якій кухні.

Маринуємо в сметані

  • гриби 1 кілограм;
  • жирна (домашня) сметана 150 мл;
  • соєвий соус 4 ст. л.;
  • часник 3 зубчики;
  • кріп свіжий 1 пучок;
  • спеції: прованські трави (1 ст. л.), перець чорний і червоний

Заздалегідь помити свіженькі печериці. Потім готуємо маринад: зелень дрібно ріжемо, змішуємо з прянощами, сметаною, соусом і розчавленим часником. Заливаємо маринадом обговорюване блюдо, гарненько перемішуємо і даємо настоятися мінімум 40 хвилин, а краще за 1-2 години. Після можна приступати до запіканню.

Пікантний маринад із соєвого соусу

  • гриби 500 гр;
  • готова приправа для грибочків 2 ст. л.;
  • соєвий соус 100-150 мл;
  • пісне масло 50-70 мл

Гриби вимити, дати стекти зайвої рідини і скласти в ємність для маринування.

До печерицям додати залишилися інгредієнти, добре перемішати руками для однорідного розподілу маринаду. Рекомендований час для маринування — 1,5-2 години.

На замітку. При використанні соєвого соусу гриби можна не солити, так як в ньому міститься досить солі.

З майонезом

Швидкий і легкий рецепт приготування маринаду, завдяки якому печериці виходять дуже ароматними і ніжними на смак:

  • 400 гр печериць;
  • 2 ч. л. соєвого соусу;
  • ½ Ч. л. солі;
  • ½ Ч. л. чорного перцю;
  • 2-3 ч. л. майонезу (буде смачніше, якщо використовувати приготовлений вдома, а не магазинний)

Акуратно перемішати соус, спеції і майонез до однорідності. Грибочки прополоскати під проточною водою, скласти в миску для маринування, викласти до них приготований маринад і перемішати так, щоб вони рівномірно обвалялись в соусі. Маринувати достатньо протягом 1 години. Потім можна приступати до запіканню.

Дивіться також:  Рецепт фаршированої щуки

З лимонним соком

  • печериці 500 гр;
  • лимон½;
  • сметана або майонез 2 ст. л.;
  • сіль 1 ч. л.;
  • суміш перців 1 ч. л.

У ємність для маринування видавлюємо сік з половинки лимона. До нього додаємо молочний інгредієнт і прянощі. Вимити гриби і додати їх в маринад. Все перемішати і маринувати близько години.