Рецепти маринаду для шашлику з печериць
З печериць виходять дуже смачні шашлики. Варто відзначити, що це блюдо по достоїнству оцінять не лише прихильники веганскої кухні, але і любителі м’ясних страв. Замаринувати печериці для шашлику для смаження на мангалі дуже просто, адже продукти для маринаду прості, доступні і знайдуться на будь-якій кухні.
Маринуємо в сметані
- гриби 1 кілограм;
- жирна (домашня) сметана 150 мл;
- соєвий соус 4 ст. л.;
- часник 3 зубчики;
- кріп свіжий 1 пучок;
- спеції: прованські трави (1 ст. л.), перець чорний і червоний
Заздалегідь помити свіженькі печериці. Потім готуємо маринад: зелень дрібно ріжемо, змішуємо з прянощами, сметаною, соусом і розчавленим часником. Заливаємо маринадом обговорюване блюдо, гарненько перемішуємо і даємо настоятися мінімум 40 хвилин, а краще за 1-2 години. Після можна приступати до запіканню.
Пікантний маринад із соєвого соусу
- гриби 500 гр;
- готова приправа для грибочків 2 ст. л.;
- соєвий соус 100-150 мл;
- пісне масло 50-70 мл
Гриби вимити, дати стекти зайвої рідини і скласти в ємність для маринування.
До печерицям додати залишилися інгредієнти, добре перемішати руками для однорідного розподілу маринаду. Рекомендований час для маринування — 1,5-2 години.
На замітку. При використанні соєвого соусу гриби можна не солити, так як в ньому міститься досить солі.
З майонезом
Швидкий і легкий рецепт приготування маринаду, завдяки якому печериці виходять дуже ароматними і ніжними на смак:
- 400 гр печериць;
- 2 ч. л. соєвого соусу;
- ½ Ч. л. солі;
- ½ Ч. л. чорного перцю;
- 2-3 ч. л. майонезу (буде смачніше, якщо використовувати приготовлений вдома, а не магазинний)
Акуратно перемішати соус, спеції і майонез до однорідності. Грибочки прополоскати під проточною водою, скласти в миску для маринування, викласти до них приготований маринад і перемішати так, щоб вони рівномірно обвалялись в соусі. Маринувати достатньо протягом 1 години. Потім можна приступати до запіканню.
З лимонним соком
- печериці 500 гр;
- лимон½;
- сметана або майонез 2 ст. л.;
- сіль 1 ч. л.;
- суміш перців 1 ч. л.
У ємність для маринування видавлюємо сік з половинки лимона. До нього додаємо молочний інгредієнт і прянощі. Вимити гриби і додати їх в маринад. Все перемішати і маринувати близько години.