Як запекти яблука в духовці цілком і шматочками?

Запечені яблука з сиром

Для дітей можна приготувати запечені яблука з сиром. У такому десерті маса корисних речовин і багато кальцію, який необхідний для дитячого організму. Десерт виходить надзвичайно ніжним і смачним.

Вам будуть необхідні:

  • 4 середніх яблука;
  • 100 г сиру жирністю 1%;
  • ванільний цукор за смаком;
  • жовток;
  • жменю родзинок.

Яблука, традиційно, слід промити, зрізати у них верхівку і видалити ножем серцевину. У вас повинні вийти імпровізовані «чашечки» з плодів.

  • Щоб приготувати начинку, потрібно яблучні серцевини почистити від насіння і перегородок, а потім збити в блендері разом з жовтком, з сиром та родзинками.
  • В отриману масу додають ванілін і ще раз добре збивають.
  • Потім яблука фарширують начинкою і викладають в попередньо промазану рослинним або вершковим маслом форму.
  • Можна накрити «чашечки» зрізаними верхівками. Випікають десерт 20 хвилин при 180 градусах.
Дивіться також:  15 рецептів з сиру – готуємо смачно і корисно!
Прокрутка до верху