Запечені яблука з сиром
Для дітей можна приготувати запечені яблука з сиром. У такому десерті маса корисних речовин і багато кальцію, який необхідний для дитячого організму. Десерт виходить надзвичайно ніжним і смачним.
Вам будуть необхідні:
- 4 середніх яблука;
- 100 г сиру жирністю 1%;
- ванільний цукор за смаком;
- жовток;
- жменю родзинок.
Яблука, традиційно, слід промити, зрізати у них верхівку і видалити ножем серцевину. У вас повинні вийти імпровізовані «чашечки» з плодів.
- Щоб приготувати начинку, потрібно яблучні серцевини почистити від насіння і перегородок, а потім збити в блендері разом з жовтком, з сиром та родзинками.
- В отриману масу додають ванілін і ще раз добре збивають.
- Потім яблука фарширують начинкою і викладають в попередньо промазану рослинним або вершковим маслом форму.
- Можна накрити «чашечки» зрізаними верхівками. Випікають десерт 20 хвилин при 180 градусах.