Нюанси запікання яблук в духовці
У досвідчених господинь є свої секрети приготування запечених яблук в духовій шафі, завдяки яким вони не розвалюються і не перетворюються в кашу.
Має величезне значення, скільки запікати яблука, і при якій температурі.
Скільки запікати яблука в духовці
Тут все залежить від товщини стінок яблука та його розміру. Якщо запікаються маленькі плоди, то цілком достатньо 15 хвилин. Якщо ж фрукти великі, то час потрібно збільшити до 20 – 25 хвилин.
Багато господинь не виймають яблука відразу ж після запікання, а дають їм трохи потомитися в остигає духовці. Після «відпочинку» готовий десерт присипають цукровою пудрою.
При якій температурі готувати фрукти
Температура, при якій будуть запікатися яблука, вибирається виходячи з розміру плодів та їх сорти. Середньої жорсткості фрукти, нафаршировані начинкою, можуть запікати до повної готовності при температурі 220 градусів. Визначити, що десерт вже готовий, можна також і злегка розтрісканої шкірці.
- Дрібні плоди, діаметр яких близько 7 см, запікають при температурі 220 градусів.
- Середні за розміром яблука (близько 10 см) готують при 200 градусах.
- Великі фрукти добре запікається при температурі від 170 до 200 градусів.
Як бачите, корисний і смачний десерт приготувати дуже просто. Мінімум інгредієнтів, зовсім трохи часу на приготування, а користь для здоров’я і насолода для шлунка забезпечені!