Посол сухим способом
Можна солити ікру «сухим» способом. У цьому разі виключається використання розсолу. Переваги даного способу очевидні: збільшується термін придатності продукту.
Знадобляться наступні інгредієнти:
- ікра – 250 г;
- сіль — 30 г;
- вода – 1 літр.
Процес приготування включає кілька етапів:
- Закип’ятіть воду.
- Ікру (разом з ястыками) помістіть в сито.
- У киплячу воду додайте 20 г солі, дайте їй повністю розчинитися.
- В отриманий розсіл опустіть сито з ікрою (на 20-25 секунд).
- Видаліть плівку, щоб ікра не гірчить.
- Перекладіть ікринки в скляний або пластиковий судочок, засипте сіллю.
- Обов’язково перемішайте.
- Приберіть продукт в холодильник.
Приготовлена таким способом ікра буде готова вже через пару годин.