Як засолити ікру горбуші – 7 швидких і смачних рецептів в домашніх умовах

Посол сухим способом

Можна солити ікру «сухим» способом. У цьому разі виключається використання розсолу. Переваги даного способу очевидні: збільшується термін придатності продукту.

Знадобляться наступні інгредієнти:

  • ікра – 250 г;
  • сіль — 30 г;
  • вода – 1 літр.

Процес приготування включає кілька етапів:

  • Закип’ятіть воду.
  • Ікру (разом з ястыками) помістіть в сито.
  • У киплячу воду додайте 20 г солі, дайте їй повністю розчинитися.
  • В отриманий розсіл опустіть сито з ікрою (на 20-25 секунд).
  • Видаліть плівку, щоб ікра не гірчить.
  • Перекладіть ікринки в скляний або пластиковий судочок, засипте сіллю.
  • Обов’язково перемішайте.
  • Приберіть продукт в холодильник.

Приготовлена таким способом ікра буде готова вже через пару годин.

Дивіться також:  Курка в кисло солодкому соусі – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху