Апельсинове ласощі
У магазинах апельсиновий мармелад зустрічається у вигляді часточок. На домашній кухні можна зробити такі ж мармеладні часточки з желатину і свіжого соку оранжевих фруктів.
Для приготування такого ласощі на три великих цитруса знадобиться:
- 100 г цукру;
- 20 г желатину;
- 5 г ванільного цукру;
- 50 мл води.
Черговість дій:
- Желатин залити холодною водою і відставити у бік.
- Помаранчеві плоди цитрусових обдати окропом, потім перерізати кожен навпіл і вибрати м’якоть, щоб вийшли порожні половинки з шкірки і цедри.
- З м’якоті вичавити сік і додати в нього цедру, зняту з одного апельсинової півсфери. Прокип’ятити сік з цедрою п’ять хвилин і процідити.
- Після цього сік з’єднати з обома видами цукру і знову прокип’ятити. В гарячий підсолоджений сік ввести желатин і розмішати все до однорідності.
- Залити рідкий мармелад в апельсинові півсфери з непошкодженою цедрою і дати їм застигнути. Перед подачею нарізати мармелад на шматочки і обваляти в цукрі.