Як зробити мармелад в домашніх умовах – 6 рецептів

Апельсинове ласощі

У магазинах апельсиновий мармелад зустрічається у вигляді часточок. На домашній кухні можна зробити такі ж мармеладні часточки з желатину і свіжого соку оранжевих фруктів.

Для приготування такого ласощі на три великих цитруса знадобиться:

  • 100 г цукру;
  • 20 г желатину;
  • 5 г ванільного цукру;
  • 50 мл води.

Черговість дій:

  • Желатин залити холодною водою і відставити у бік.
  • Помаранчеві плоди цитрусових обдати окропом, потім перерізати кожен навпіл і вибрати м’якоть, щоб вийшли порожні половинки з шкірки і цедри.
  • З м’якоті вичавити сік і додати в нього цедру, зняту з одного апельсинової півсфери. Прокип’ятити сік з цедрою п’ять хвилин і процідити.
  • Після цього сік з’єднати з обома видами цукру і знову прокип’ятити. В гарячий підсолоджений сік ввести желатин і розмішати все до однорідності.
  • Залити рідкий мармелад в апельсинові півсфери з непошкодженою цедрою і дати їм застигнути. Перед подачею нарізати мармелад на шматочки і обваляти в цукрі.
Дивіться також:  Черемховий торт – 7 рецептів, як приготувати дуже смачний і ароматний домашній торт
Прокрутка до верху