Як зробити мармелад в домашніх умовах – 6 рецептів

Яблучний десерт

У яблуках міститься достатня кількість пектину, який також використовують для загустіння мармеладу. А значить, з цього фрукта можна приготувати обговорюваний десерт без введення в його склад желатину, агар-агару або пектину.

Дуже зручно готувати його в мультиварці – так забезпечується рівномірний нагрів солодкої маси і менше ймовірність того, що вона підгорить.

Щоб приготувати домашній мармелад з яблук, треба взяти:

  • кіло яблук («Антонівка», «Семеренко», «Гренні Сміт»);
  • 500 г цукру;
  • 20 мл лимонного соку;
  • 2,5 г кориці.

Технологія приготування:

  • Яблука вимити, витерти насухо, вирізати насінну коробочку. Після цього плоди разом з шкіркою (в ній дуже багато пектину) нашаткувати невеликими шматочками, перекласти в чашу мультиварки і запустити на 55 хвилин режим «Гасіння».
  • Розварені яблучні дольки пюрировать заглибним блендером і знову готувати 40 хвилин, включивши ту ж опцію «Гасіння».
  • Після цього додати цукор, корицю і сік, розмішати і готувати ще 90 хвилин, використовуючи програму «Гасіння». Мармелад потрібно періодично помішувати, особливо в останні півгодини готування.
  • Коли слід від лопаточки на яблучному пюре перестане пропадати, мармелад готовий. Тепер його потрібно розкласти по невеликим силіконових формочках, наприклад, для льоду або цукерок, і дати йому 10 – 14 годин на застигання.
Дивіться також:  Пиріжки з рисом і яйцем — 7 рецептів в духовці на сковороді
Прокрутка до верху