Як зробити мармелад в домашніх умовах – 6 рецептів

Якщо мармелад не застигає, що робити?

Іноді господині стикаються з тим, що домашній мармелад не застигає. Розберемося з тим, що ж може бути причиною цього і як виправити ситуацію.

  • Використання згущувачів (пектин, желатин або агар-агар) з вичерпаним терміном придатності. Якщо мармелад не застиг, варто відразу ж перевірити упаковку на предмет терміну придатності цих інгредієнтів, якщо він закінчився, то незастывающую масу слід викинути. Її вживання в їжу небезпечно для здоров’я, і цей мармелад вже не врятувати.
  • Перевищення допустимих температур. Як відомо желатин втрачає свої властивості при нагріванні його до температури кипіння, а пектин і агар-агар – у середовищі з температурою вище 120 градусів. Тому мармелад на желатині не повинен кипіти взагалі, а солодощі на основі одного з двох інших загусників не слід кип’ятити довше 5 хвилин. У такій ситуації можна виправити ситуацію, ввівши нову порцію желюючий речовини.

У всіх інших випадках, якщо чітко дотримуватися рецептури, несподіванок на кшталт незастившего мармеладу не відбудеться.

Дивіться також:  Шарлотка в мікрохвильовці – 5 простих і смачних рецептів
Прокрутка до верху