Рецепт на основі желатину
Желатинова мастика готується просто і застосування яких-небудь специфічних інгредієнтів не вимагає.
- Замочіть порошок в ємності з теплою водою. Він повинен повністю розчинитися і набрякнути.
- Далі додаємо 60 мл води, 200 г пудри, 2 ч. л. лимонного соку. Всі компоненти ретельно перемішуємо, поки не вийде пластична маса.
- У самому кінці додаємо барвники і починаємо ліпити фігурки.
Шоколадна мастика для торта
Готується шоколадна мастика, до речі, дуже просто.
- Першим ділом потрібно розтопити шоколад. Краще брати натуральний, в кусках, ста грам буде достатньо. У нього і смак насичений, і працювати з ним простіше.
- В розтоплений шоколад додаємо пудру (120 г), 30% вершки (50 мл) і ложку масла вершкового. Можна капнути і коньяку, приблизно, 10 – 15 грамів.
- Всі компоненти перемішати, отриману масу викласти у харчову плівку і залишити, щоб застигла. Через годину – два можна приступати до ліплення.