Як зробити мастику в домашніх умовах?

Рецепт на основі желатину

Желатинова мастика готується просто і застосування яких-небудь специфічних інгредієнтів не вимагає.

  • Замочіть порошок в ємності з теплою водою. Він повинен повністю розчинитися і набрякнути.
  • Далі додаємо 60 мл води, 200 г пудри, 2 ч. л. лимонного соку. Всі компоненти ретельно перемішуємо, поки не вийде пластична маса.
  • У самому кінці додаємо барвники і починаємо ліпити фігурки.

Шоколадна мастика для торта

Готується шоколадна мастика, до речі, дуже просто.

  • Першим ділом потрібно розтопити шоколад. Краще брати натуральний, в кусках, ста грам буде достатньо. У нього і смак насичений, і працювати з ним простіше.
  • В розтоплений шоколад додаємо пудру (120 г), 30% вершки (50 мл) і ложку масла вершкового. Можна капнути і коньяку, приблизно, 10 – 15 грамів.
  • Всі компоненти перемішати, отриману масу викласти у харчову плівку і залишити, щоб застигла. Через годину – два можна приступати до ліплення.
Дивіться також:  Заварний крем для еклерів – 6 рецептів приготування смачного крему