Насипний пиріг з яблуками
У пирога смачна скоринка зверху і соковита начинка всередині.
Для його приготування слід запастися:
- яблуками – 1,3 кг;
- борошном – 200 г;
- цукровим піском – 200 г;
- манною крупою – 190 г;
- сіллю;
- розпушувачем – 12 м;
- корицею;
- вершковим маслом – 160 р.
Спочатку змішуються в мисці всі сипучі компоненти, крім кориці. Фрукти очищаються і натираються на крупній тертці. До них вводиться кориця, все перемішується.
Форму застелити пергаментом, змастити олією. Висипати трохи сухої суміші на низ форми, розрівняти, викласти частину яблучної начинки. Зробити так само ще кілька шарів. Покласти зверху нарізку з вершкового масла, поставити випікатися пиріг при температурі 185 градусів протягом 55 хвилин.
Щоб верхівка пирога не підгоріла, її можна прикрити блискучим папером після появи золотистої скоринки.
Подається десерт охолодженим (гарячий він буде сильно кришитися при спробі нарізати).