Як зварити рисову кашу – 10 рецептів приготування смачної каші

Як приготувати рідку молочну рисову кашу?

Рідка молочна каша вариться практично, так само як і густа, тільки з додаванням більшої кількості рідини.

Для приготування страви слід запастися:

  • рисом (круглим або січкою) – 100 г;
  • водою – 200 мл;
  • молоком – 500-600 мл;
  • цукром, сіллю;
  • вершковим маслом.

Крупа промивається, заливається водою і відправляється на плиту. Після приготування рису його потрібно висипати в киплячу підсолене молоко, додати цукор, трохи масла і варити близько 15 хвилин.

З овочами

Існує величезна кількість рецептів приготування рису з овочами. Таке блюдо під різною назвою можна знайти у багатьох народів, що не дивно, адже поєднання продуктів в ньому ідеальне.

Простий рецепт приготування страви з овочевою сумішшю допоможе за короткий час приготувати сніданок, обід або вечерю.

Для цього потрібно запастися:

  • рисом – 200 г;
  • гарячою водою – 450 мл;
  • овочевий сумішшю – 350 г;
  • вершковим маслом – 15 г;
  • сіллю.

У глибокій сковороді слід розтопити масло і обсмажити на ньому рис протягом 60 секунд. Після додається гаряча вода, сіль і злак гаситься без кришки близько 20 хвилин. Коли крупа буде практично готова, до неї потрібно додати овочеву суміш (заморожену) і варити до тих пір, поки вода повністю не википить.

Овочі можна використовувати свіжі на будь-який смак – томати, кабачки, баклажани, капуста, цибуля, морква і т. д. Попередньо вони обсмажуються і після вводяться в блюдо після приготування рису. Така страва добре поєднувати з різними соусами, в тому числі і гострими, подаючи разом з м’ясом, смаженою рибою або тюфтельками.

Дивіться також:  Бігус – класичний рецепт приготування з свіжої капусти
Прокрутка до верху