Як приготувати рідку молочну рисову кашу?
Рідка молочна каша вариться практично, так само як і густа, тільки з додаванням більшої кількості рідини.
Для приготування страви слід запастися:
- рисом (круглим або січкою) – 100 г;
- водою – 200 мл;
- молоком – 500-600 мл;
- цукром, сіллю;
- вершковим маслом.
Крупа промивається, заливається водою і відправляється на плиту. Після приготування рису його потрібно висипати в киплячу підсолене молоко, додати цукор, трохи масла і варити близько 15 хвилин.
З овочами
Існує величезна кількість рецептів приготування рису з овочами. Таке блюдо під різною назвою можна знайти у багатьох народів, що не дивно, адже поєднання продуктів в ньому ідеальне.
Простий рецепт приготування страви з овочевою сумішшю допоможе за короткий час приготувати сніданок, обід або вечерю.
Для цього потрібно запастися:
- рисом – 200 г;
- гарячою водою – 450 мл;
- овочевий сумішшю – 350 г;
- вершковим маслом – 15 г;
- сіллю.
У глибокій сковороді слід розтопити масло і обсмажити на ньому рис протягом 60 секунд. Після додається гаряча вода, сіль і злак гаситься без кришки близько 20 хвилин. Коли крупа буде практично готова, до неї потрібно додати овочеву суміш (заморожену) і варити до тих пір, поки вода повністю не википить.
Овочі можна використовувати свіжі на будь-який смак – томати, кабачки, баклажани, капуста, цибуля, морква і т. д. Попередньо вони обсмажуються і після вводяться в блюдо після приготування рису. Така страва добре поєднувати з різними соусами, в тому числі і гострими, подаючи разом з м’ясом, смаженою рибою або тюфтельками.