З додаванням гарбуза
Гарбуз в поєднанні з рисом особливо корисна людям, які мають хвороби органів травної системи. Така каша може бути не тільки смачною, але і красиво оформленим страв, що напевно порадує маленьких гурманів.
Готується страва (для 2 порцій):
- маленькій гарбуза – 2 шт.;
- рису – 150 г;
- молока – 1 л;
- масла вершкового – 35 г;
- кураги, інжиру;
- цукру і солі.
Гарбуз потрібно вибирати соковиту і м’ясисту, що суттєво вплине на смак готової страви. Овоч слід попередньо промити, зрізати з нього верхівку і видалити зсередини зернята, волокна, скориставшись ложкою.
Гарбузова м’якоть обрізається дуже акуратно так, щоб стінки овоча залишалися досить товстими. Після вона нарізається, змішується з сухофруктами і зернами рису, попередньо промитими, цукром і сіллю. Далі ємність з гарбуза заповнюється сумішшю і молоком, накривається гарбузової кришкою, після відправляється в духову шафу на 45-85 хвилин. Якщо в процесі готування молоко буде швидко випаровуватися, його потрібно буде додавати.
Рисова каша з гарбузом подається до столу в імпровізованій посуді – це виглядає красиво, святково, яскраво. Зверху можна прикрасити вариво гілочками м’яти.