Як зварити рисову кашу – 10 рецептів приготування смачної каші

З додаванням гарбуза

Гарбуз в поєднанні з рисом особливо корисна людям, які мають хвороби органів травної системи. Така каша може бути не тільки смачною, але і красиво оформленим страв, що напевно порадує маленьких гурманів.

Готується страва (для 2 порцій):

  • маленькій гарбуза – 2 шт.;
  • рису – 150 г;
  • молока – 1 л;
  • масла вершкового – 35 г;
  • кураги, інжиру;
  • цукру і солі.

Гарбуз потрібно вибирати соковиту і м’ясисту, що суттєво вплине на смак готової страви. Овоч слід попередньо промити, зрізати з нього верхівку і видалити зсередини зернята, волокна, скориставшись ложкою.

Гарбузова м’якоть обрізається дуже акуратно так, щоб стінки овоча залишалися досить товстими. Після вона нарізається, змішується з сухофруктами і зернами рису, попередньо промитими, цукром і сіллю. Далі ємність з гарбуза заповнюється сумішшю і молоком, накривається гарбузової кришкою, після відправляється в духову шафу на 45-85 хвилин. Якщо в процесі готування молоко буде швидко випаровуватися, його потрібно буде додавати.

Рисова каша з гарбузом подається до столу в імпровізованій посуді – це виглядає красиво, святково, яскраво. Зверху можна прикрасити вариво гілочками м’яти.

Дивіться також:  Сухарики в духовці з чорного хліба – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху