Готуємо з грибами
Щоб урізноманітнити рецептуру, в попередній спосіб приготування додали гриби. Для цього підійдуть печериці, гливи або опеньки. Поміщають гриби поверх шматків м’яса. Так, виходить, розкрити весь смак страви.
Необхідні інгредієнти:
- яловичина – 0,6 кг;
- твердий і м’який плавлений сир – 350 г;
- майонез – 100 мл;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- гриби – 300 г;
- сметана – 200 мл;
- часник – 2 зубчики;
- спеції для яловичини;
- соняшникова олія;
- свіжа зелень.
Спосіб запікання:
- Яловичину зачистити від плівок і сухожиль, промити і промокнути.
- Порізати на невеликі бруски і відбити. Краще це зробити, помістивши м’ясо в пакет. Це врятує кухню від м’ясних бризок.
- Нанести на всі шматки м’яса спеції і трохи майонезу.
- Гриби помити і нашаткувати на дрібні шматочки.
- Смажити гриби з однією цибулиною до готовності.
- Часник подрібнити. Другу цибулину порізати тонкими кружальцями. Сир натерти на крупній тертці.
- У мисці змішати сметану, дрібно нашатковану зелень, 1/3 частки натертого сиру, сіль, спеції для яловичини і часник.
- Остиглі гриби з’єднати з плавленим сиром і помістити в миску зі сметаною заправкою. Все ретельно перемішати.
- Нанести на деко олію, викласти інгредієнти шарами: м’ясо, цибулю, сметанний соус. Верх присипати тертим сиром.
- Готувати страву близько 40 хвилин при температурі 220 градусів.
Подавати яловичину з грибами краще в гарячому вигляді, попередньо прикрасивши свіжою зеленню.