Яловичина по-французьки в духовці – 5 рецептів приготування

Готуємо з грибами

Щоб урізноманітнити рецептуру, в попередній спосіб приготування додали гриби. Для цього підійдуть печериці, гливи або опеньки. Поміщають гриби поверх шматків м’яса. Так, виходить, розкрити весь смак страви.

Необхідні інгредієнти:

  • яловичина – 0,6 кг;
  • твердий і м’який плавлений сир – 350 г;
  • майонез – 100 мл;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • гриби – 300 г;
  • сметана – 200 мл;
  • часник – 2 зубчики;
  • спеції для яловичини;
  • соняшникова олія;
  • свіжа зелень.

Спосіб запікання:

  • Яловичину зачистити від плівок і сухожиль, промити і промокнути.
  • Порізати на невеликі бруски і відбити. Краще це зробити, помістивши м’ясо в пакет. Це врятує кухню від м’ясних бризок.
  • Нанести на всі шматки м’яса спеції і трохи майонезу.
  • Гриби помити і нашаткувати на дрібні шматочки.
  • Смажити гриби з однією цибулиною до готовності.
  • Часник подрібнити. Другу цибулину порізати тонкими кружальцями. Сир натерти на крупній тертці.
  • У мисці змішати сметану, дрібно нашатковану зелень, 1/3 частки натертого сиру, сіль, спеції для яловичини і часник.
  • Остиглі гриби з’єднати з плавленим сиром і помістити в миску зі сметаною заправкою. Все ретельно перемішати.
  • Нанести на деко олію, викласти інгредієнти шарами: м’ясо, цибулю, сметанний соус. Верх присипати тертим сиром.
  • Готувати страву близько 40 хвилин при температурі 220 градусів.

Подавати яловичину з грибами краще в гарячому вигляді, попередньо прикрасивши свіжою зеленню.

Дивіться також:  Як приготувати рибні котлети – 16 смачних і простих рецептів приготування
Прокрутка до верху