Яловичина по-французьки в духовці – 5 рецептів приготування

З додаванням картоплі

Це саме ситне блюдо з яловичини, адже воно поєднується з картоплею. Головна родзинка – всі інгредієнти викладаються шарами в строгій послідовності.

Необхідні компоненти:

  • яловичина – 600-700 г;
  • картопля – 0,7 кг;
  • великі помідори – 2 шт.;
  • сметана – 400-500 мл;
  • сир твердий – 300 г;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • соняшникова олія;
  • будь-які спеції.

Алгоритм приготування м’яса:

  • Включити духовку на 180-200 градусів, щоб вона встигла розігрітися.
  • М’ясо ретельно вимити, очистити від плівок (якщо це необхідно).
  • Порізати на шматочки товщиною в 1 сантиметр (приблизно, як на відбивні). Якщо м’ясо жорстке, його можна трохи відбити.
  • Посипати сіллю, перцем і, при бажанні улюбленими приправами і залишити маринуватися на 5-10 хвилин.
  • У сметану додати роздавлений часник, трохи солі, перцю, приправи – за смаком.
  • Очистити, помити і порізати кружечки середньої товщини картоплю.
  • Почистити цибулю, помідори вимити. Потім порізати помідори кільцями, а цибулю – півкільцями. Натерти крупно сир.
  • Взяти форму, в якій буде запікатися м’ясо і змастити її олією.
  • Сформувати блюдо. Першим шаром викласти картоплю, посолити і змастити її сметанним соусом. Слідом цибулю, а зверху м’ясо, политу соусом. На нього знову покласти шар цибулі, картоплі, помідор завершити всі соусом.
  • Поставити в духовку і готувати 35-40 хвилин.
  • Через 35 хвилин вийняти м’ясо, посипати його натертим сиром і відправити в духовку ще на 10-15 хвилин.

Перед подачею на стіл яловичину з картоплею по-французьки рекомендується акуратно розрізати на порції і пробувати.

Дивіться також:  Гуляш з курки з підливою — 7 смачних рецептів, як приготувати в мультиварці і на сковороді
Прокрутка до верху