З додаванням картоплі
Це саме ситне блюдо з яловичини, адже воно поєднується з картоплею. Головна родзинка – всі інгредієнти викладаються шарами в строгій послідовності.
Необхідні компоненти:
- яловичина – 600-700 г;
- картопля – 0,7 кг;
- великі помідори – 2 шт.;
- сметана – 400-500 мл;
- сир твердий – 300 г;
- часник – 2-3 зубчики;
- соняшникова олія;
- будь-які спеції.
Алгоритм приготування м’яса:
- Включити духовку на 180-200 градусів, щоб вона встигла розігрітися.
- М’ясо ретельно вимити, очистити від плівок (якщо це необхідно).
- Порізати на шматочки товщиною в 1 сантиметр (приблизно, як на відбивні). Якщо м’ясо жорстке, його можна трохи відбити.
- Посипати сіллю, перцем і, при бажанні улюбленими приправами і залишити маринуватися на 5-10 хвилин.
- У сметану додати роздавлений часник, трохи солі, перцю, приправи – за смаком.
- Очистити, помити і порізати кружечки середньої товщини картоплю.
- Почистити цибулю, помідори вимити. Потім порізати помідори кільцями, а цибулю – півкільцями. Натерти крупно сир.
- Взяти форму, в якій буде запікатися м’ясо і змастити її олією.
- Сформувати блюдо. Першим шаром викласти картоплю, посолити і змастити її сметанним соусом. Слідом цибулю, а зверху м’ясо, политу соусом. На нього знову покласти шар цибулі, картоплі, помідор завершити всі соусом.
- Поставити в духовку і готувати 35-40 хвилин.
- Через 35 хвилин вийняти м’ясо, посипати його натертим сиром і відправити в духовку ще на 10-15 хвилин.
Перед подачею на стіл яловичину з картоплею по-французьки рекомендується акуратно розрізати на порції і пробувати.