Запечена по-французьки в фользі
Цей рецепт відрізняється від попередніх варіантів приготування використанням вина і фольги для запікання.
Необхідні продукти:
- вирізка – 0,5 кг;
- вино сухе, червоне – 150 мл;
- велика цибуля – 3 шт.;
- сир твердих сортів – 300 г;
- класичний майонез – 100 мл;
- сіль, перець червоний мелений;
- харчова фольга.
Спосіб приготування:
- Взяти м’ясо, ретельно вимити в прохолодній воді, очистити від плівок, промокнути паперовими серветками, порізати на шматочки, товщиною в 1 сантиметр. Якщо м’ясо жорсткувато, його акуратно відбити молоточком.
- Замаринувати. Натерти його сіллю, укласти в глибокий посуд і залити червоним вином.
- Очистити цибулю і порізати на кільця. Натерти сир.
- Застелити форму, в якій буде готуватися блюдо, фольгою так, щоб вся внутрішність і бортики були закриті.
- Викласти у форму мариновану яловичину, посипати цибулею і сиром, зверху тонким шаром помазати майонезом.
- Закрити блюдо фольгою так, щоб не залишилося ні одного отвору.
- Поставити блюдо в духовку і готувати 40-45 хвилин при 180-220 градусів.
- За 5 хвилин до готовності вийняти форму з духовки, прибрати фольгу і посипати на майонез сир. Духовку при цьому можна вимкнути, спека в ній вистачить, щоб сир запікся і підрум’янився.
М’ясо по-французьки буде готове, як тільки на сирі з’явиться золотисто-коричнева скоринка.