Яловичина по-французьки в духовці – 5 рецептів приготування

Запечена по-французьки в фользі

Цей рецепт відрізняється від попередніх варіантів приготування використанням вина і фольги для запікання.

Необхідні продукти:

  • вирізка – 0,5 кг;
  • вино сухе, червоне – 150 мл;
  • велика цибуля – 3 шт.;
  • сир твердих сортів – 300 г;
  • класичний майонез – 100 мл;
  • сіль, перець червоний мелений;
  • харчова фольга.

Спосіб приготування:

  • Взяти м’ясо, ретельно вимити в прохолодній воді, очистити від плівок, промокнути паперовими серветками, порізати на шматочки, товщиною в 1 сантиметр. Якщо м’ясо жорсткувато, його акуратно відбити молоточком.
  • Замаринувати. Натерти його сіллю, укласти в глибокий посуд і залити червоним вином.
  • Очистити цибулю і порізати на кільця. Натерти сир.
  • Застелити форму, в якій буде готуватися блюдо, фольгою так, щоб вся внутрішність і бортики були закриті.
  • Викласти у форму мариновану яловичину, посипати цибулею і сиром, зверху тонким шаром помазати майонезом.
  • Закрити блюдо фольгою так, щоб не залишилося ні одного отвору.
  • Поставити блюдо в духовку і готувати 40-45 хвилин при 180-220 градусів.
  • За 5 хвилин до готовності вийняти форму з духовки, прибрати фольгу і посипати на майонез сир. Духовку при цьому можна вимкнути, спека в ній вистачить, щоб сир запікся і підрум’янився.

М’ясо по-французьки буде готове, як тільки на сирі з’явиться золотисто-коричнева скоринка.

Дивіться також:  Смажені гриби – 11 рецептів приготування
Прокрутка до верху