Солодощі та печиво для дітей
На вашому святі будуть присутні діти? Це не проблема, адже вони люблять яскраві і кумедні солодощі. У них просто розбіжаться очі від великої кількості різноманітних, креативних страв. Наприклад, можна приготувати такі страви.
Печиво «Пальчики відьми»
- Потрібно буде збити 150 г масла або маргарину з такою ж кількістю цукру, додавши в цю суміш також одне яйце і додатковий білок (жовток залишаємо).
- Потім всипаємо 350 г борошна і щіпку солі за смаком. Замішуємо тісто і охолоджуємо в холодильнику приблизно 30 хвилин.
- Далі розділяємо його рівномірно на невеликі скибочки, з них робимо «ковбаски».
- Формуємо з них «пальці», ножем намічаємо фаланги.
- Деко застеляємо папером.
- Мигдальні горіхи ділимо на половинки, занурюємо кожну очищену половинку в решту желточную масу і кріпимо як ніготь.
- Випікатися «пальчики» 20 хвилин при 180 градусах.
- Остиглі печива можна також прикрасити патьоками крові, використовуючи для цього будь-яке варення або джем червоного кольору.
Капкейки-приведення
- Купуємо улюблені кекси в супермаркеті, або виготовляємо самі.
- Далі потрібно прикрасити їх білим кремом. Його можна приготувати власними руками: сир або вершковий сир (1 стандартна упаковка 200 – 250 м) збиваємо з вершками (приблизно 100 мл) і додаємо цукрову пудру. За кількістю останньої орієнтуємося на густоту і смак крему.
- Готовий склад через кондитерський шприц насаджуємо на кекси, а «очі» й «рот» робимо на них шоколадними дропсами або краплями шоколаду.
Десерт «Дощовий черв’як»
- Для приготування шоколадного мусу топимо шоколад на водяній бані (300 г).
- Збиваємо 3 курячих яйця з 150 г цукрової пудри до побіління і збільшення в об’ємі.
- Самі жирні вершки кондитерські в об’ємі 400 мл збиваємо до стійкої піни і з’єднайте з яєчною сумішшю. Сюди ж обережно вливаємо шоколад, при цьому помішуючи, доводимо до однорідності шоколадний мус і розливаємо його по красивих келихах для десертів.
- Залишаємо ласощі застигати в холоді на 3 години або більше.
Для прикраси подрібнюємо будь шоколадне печиво і посипаємо зверху десерту, імітуючи землю. Купивши желейних черв’ячків в магазині, на завершення прикрашаємо ними мус.