Рецепти з гарбуза
Головним символом Хеллоуїна є Джек-ліхтар, зроблений з гарбуза.
Таким персонажем можна декорувати приміщення, де буде проводиться святкування, а також з овоча дуже символічно буде приготувати кілька страв.
Гарбузове цукерки в духовці
- Гарбуз вагою 1 -1,5 кг обмиваємо під проточною водою і, не очищаючи нарізаємо її на невеликі скибочки. Виймаємо м’якоть і насіння. Ці ж скибочки ще раз розрізаємо на порції – майбутні цукерки.
- Деко змащуємо маслом і розкладаємо на ньому наші заготовки.
- Змішуємо 2 – 3 столові ложки цукру і ваніль. Цією сумішшю посипаємо кожен шматочок гарбуза.
- Розігріваємо духовку і відправляємо туди ласощі. Випікаємо при 180 градусах 40 хвилин.
- Для глазурі 2 столової ложки рідкого меду змішуємо з 10 – 15 штуками будь-яких горіхів (подрібнених). При подачі поллємо гірчичною заправкою гарбузове цукерки.
Рагу в гарбузі
- Готуємо «ємність», в якій буде подаватися рагу. Моєму велику круглу гарбуз, не очищаючи, зрізаємо верхівку, як ніби це кришка.
- Виймаємо всі пухкі нутрощі гарбуза. Ножем акуратно пухкий шар зчищаємо самої гарбуза, при цьому залишена недоторканою стінка не повинна бути тонше 1 див. Плід має після обробки залишатися цілим, інакше він не втримає начинку всередині.
- Для рагу нарізаємо невеликими кубиками такі інгредієнти: свинина (1 кг), 2 молоді моркви, 2 головки цибулі і 3 стручка солодкого перцю. Трохи обсмажуємо ці компоненти на сковороді.
- Потім потрібно в окремій посудині все змішати, посолити і поперчити. Готову овочеву масу перекладаємо в нашу гарбуз і відправляємо її в духовку випікатися не менше години.
- При подачі слід «казанок» залити сметану і нашаткувати пучок свіжої зелені.
Одну велику гарбуз можуть замінити маленькі гарбузики. У них зручно подавати рагу або інші страви порційно.