Закуски на шпажках – 16 рецептів на святковий стіл, варіанти для фуршету

Канапе з чорним хлібом і оселедцем

Незважаючи на те, що для приготування страви використовуються прості продукти, воно завжди виходить смачним.

Для його приготування знадобляться:

  • чорний хліб, нарізаний невеликими квадратиками;
  • пресерви оселедця (шматочки повинні бути невеликими);
  • трохи цибулі, нарізаного кільцями;
  • солоний огірок.

На хліб покласти колечко цибулі, зверху укладається оселедець з шматочком солоного огірка. Додатково можна прикрасити сумішшю листя кропу і петрушки.

Рецепт приготування з беконом

Просте і смачне страви, для приготування якого знадобляться 3 інгредієнта: тонко нарізаний бекон, зелені оливки без кісточки і трохи салатного листя.

Спочатку слід підготувати сервірувальне блюдо, застеливши його салатом. Після цього кожну оливку обертають шматочком бекону і наколюють на шпажку. Отриману закуску викладають на блюдо і подають до столу.

Дивіться також:  Бігус – класичний рецепт приготування з свіжої капусти