Кальмари в клярі на швидку руку
У цьому рецепті використовується горілка для додання тесту особливої хрусткості. Але якщо хочете, можете її виключити зі складу інгредієнтів.
Необхідні продукти:
- приблизно кілограм кальмарів;
- чарка чистої горілки;
- олія для обсмажування;
- три ложки борошна, плюс трохи для обвалювання тушок;
- маленька ложка розпушувача.
Процес приготування:
- Тушки кальмара потрібно добре промити, якщо є необхідність, то і очистити. Потім нарізаємо їх кільцями середнього розміру.
- У мисці змішуємо вказану кількість розпушувача з трьома ложками борошна і дрібкою солі. Додайте горілку або ж звичайну воду і ретельно збовтайте складу виделкою або вінчиком, щоб кляр вийшов однорідним.
- Поставте сковороду з маслом прогріватися.
- Візьміть кільце кальмара, обваляйте спочатку в борошні, а потім і в підготовленою масою, щоб вона повністю покривала.
- Обсмажуйте заготовки в дуже гарячому маслі до утворення красивою і рум’яної скоринки.
Ні в якому разі не можна перетримати таку закуску на вогні — кальмари «схопляться» і стануть жорсткими.