Закуски на швидку руку – 13 рецептів

Кальмари в клярі на швидку руку

У цьому рецепті використовується горілка для додання тесту особливої хрусткості. Але якщо хочете, можете її виключити зі складу інгредієнтів.

Необхідні продукти:

  • приблизно кілограм кальмарів;
  • чарка чистої горілки;
  • олія для обсмажування;
  • три ложки борошна, плюс трохи для обвалювання тушок;
  • маленька ложка розпушувача.

Процес приготування:

  • Тушки кальмара потрібно добре промити, якщо є необхідність, то і очистити. Потім нарізаємо їх кільцями середнього розміру.
  • У мисці змішуємо вказану кількість розпушувача з трьома ложками борошна і дрібкою солі. Додайте горілку або ж звичайну воду і ретельно збовтайте складу виделкою або вінчиком, щоб кляр вийшов однорідним.
  • Поставте сковороду з маслом прогріватися.
  • Візьміть кільце кальмара, обваляйте спочатку в борошні, а потім і в підготовленою масою, щоб вона повністю покривала.
  • Обсмажуйте заготовки в дуже гарячому маслі до утворення красивою і рум’яної скоринки.

Ні в якому разі не можна перетримати таку закуску на вогні — кальмари «схопляться» і стануть жорсткими.

Дивіться також:  Тушкована капуста з сосисками – 6 рецептів