Рецепт приготування на кефірі
Блюдо, приготоване на кефірі, зазвичай виходить досить повітряним і пишним. Особливо, якщо мова йде про холодці пирозі. Крім половини літра кефіру середньої жирності буде використовуватися: 200 г свіжої капусти, 0,5-1 ст. борошна, 7 г солі, цибулина, щіпка харчової соди і трохи цукру, 3 сирих яйця, 2 ст. л. неароматного олії.

Сода гаситься будь-яким зручним способом (оцтом, лимонним соком), злегка збивається з яйцями, після чого маса солиться і подслащивается.
У ту ж миску відправляється масло і кефір кімнатної температури.
Маленькими порціями в майбутнє тісто всипається борошно. Воно повинно вийти, як домашня сметана по густоті. Тому рекомендована порція борошна вказано приблизно.
Для начинки подрібнена капуста і цибуля обсмажуються до м’якості. У масу додається сіль за смаком і щіпка цукру.
Спочатку в підготовлену форму наливається трохи тесту, потім викладається начинка, і закривається частування теж тестом.
Готується заливний пиріг з капустою на кефірі 40-45 хвилин.
З таким тестом відмінно буде поєднуватися не тільки овочева, а також рибна або м’ясна начинка.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10