Заливний пиріг з яблуками – 7 рецептів

Заливний пиріг з яблуками на молоці

Це один з найшвидших яблучних пирогів, для якого знадобиться:

  • міцні кисло-солодкі яблука — 4 штуки;
  • молоко – повний стакан;
  • яйця – 2 – 3 штуки;
  • цукор – стакан;
  • рослинне масло – столова ложка;
  • сода харчова (половина чайної ложки) або розпушувач;
  • пшеничне борошно – 2,5 склянки.

Приготування:

  • Нарізати очищені яблука кубиками, скропити лимонним соком.
  • За допомогою віночка або міксера збити яйця з цукром до його розчинення.
  • Влити молоко і ще раз все добре перемішати.
  • У просіяне борошно додати розпушувач або гашену соду.
  • Борошно по частинах вмішати в яєчно-молочну суміш до однорідності і отримання текучого тіста, схожого на густу сметану.
  • Всипати прянощі за смаком.
  • З’єднати яблучну масу з тестом і ще раз все перемішати.
  • Перелити тісто з яблуками у форму для випічки, змащену вершковим маслом або викладену промасленим пергаментом.

Випікати в розігрітій до 180 – 200 градусів духовці 40 – 60 хвилин.

Дивіться також:  Трюфельний торт – 7 рецептів приготування в домашніх умовах