Заливний пиріг з яблуками на молоці
Це один з найшвидших яблучних пирогів, для якого знадобиться:
- міцні кисло-солодкі яблука — 4 штуки;
- молоко – повний стакан;
- яйця – 2 – 3 штуки;
- цукор – стакан;
- рослинне масло – столова ложка;
- сода харчова (половина чайної ложки) або розпушувач;
- пшеничне борошно – 2,5 склянки.
Приготування:
- Нарізати очищені яблука кубиками, скропити лимонним соком.
- За допомогою віночка або міксера збити яйця з цукром до його розчинення.
- Влити молоко і ще раз все добре перемішати.
- У просіяне борошно додати розпушувач або гашену соду.
- Борошно по частинах вмішати в яєчно-молочну суміш до однорідності і отримання текучого тіста, схожого на густу сметану.
- Всипати прянощі за смаком.
- З’єднати яблучну масу з тестом і ще раз все перемішати.
- Перелити тісто з яблуками у форму для випічки, змащену вершковим маслом або викладену промасленим пергаментом.
Випікати в розігрітій до 180 – 200 градусів духовці 40 – 60 хвилин.