Запечена куряча грудка – 9 рецептів смачної і соковитої курячої грудки в духовці і в мультиварці

Куряче філе, запечене з картоплею в духовці

Смачно запекти філе курки можна разом з картоплею. Таке блюдо вийде дуже ситним, красивим і цілком підійде в якості гарячого для святкового столу.

Необхідні продукти на кілограм курячого філе:

  • 700 грам картоплі;
  • великий часниковий зубок;
  • до 200 грам солонувато сиру;
  • головка цибулі;
  • в якості соусу використовуємо майонез, а також візьмемо улюблені трави.

Процес приготування:

  • Курку промиваємо, обсушуємо, потім нарізаємо, але не дрібно, а на порції. Розміщуємо їх в ємність, додаємо майонез, різні приправи і часник, пропущений через часникодавку або натертий. Отриману суміш залишаємо хоча б на 15 хвилин.
  • Через це час кладемо до м’яса цибулю, нарізану кільцями, і картоплю, подрібнену на тонкі пластинки. Знову все перемішуємо, щоб маринад від курки розподілився по цибулі і коренеплодам.
  • Інгредієнти викладаємо на деко, розподіляємо по ньому, присипаємо тертим сиром і готуємо близько 60 хвилин при 180 градусах.
Дивіться також:  Долма класична – 10 рецептів приготування долми у виноградному листі
Прокрутка до верху