Куряче філе, запечене з картоплею в духовці
Смачно запекти філе курки можна разом з картоплею. Таке блюдо вийде дуже ситним, красивим і цілком підійде в якості гарячого для святкового столу.
Необхідні продукти на кілограм курячого філе:
- 700 грам картоплі;
- великий часниковий зубок;
- до 200 грам солонувато сиру;
- головка цибулі;
- в якості соусу використовуємо майонез, а також візьмемо улюблені трави.
Процес приготування:
- Курку промиваємо, обсушуємо, потім нарізаємо, але не дрібно, а на порції. Розміщуємо їх в ємність, додаємо майонез, різні приправи і часник, пропущений через часникодавку або натертий. Отриману суміш залишаємо хоча б на 15 хвилин.
- Через це час кладемо до м’яса цибулю, нарізану кільцями, і картоплю, подрібнену на тонкі пластинки. Знову все перемішуємо, щоб маринад від курки розподілився по цибулі і коренеплодам.
- Інгредієнти викладаємо на деко, розподіляємо по ньому, присипаємо тертим сиром і готуємо близько 60 хвилин при 180 градусах.