Додаємо в основну рецептуру часник
Інгредієнти:
- 2 зубчики свіжого часнику;
- 3 ст. л. червоного винного оцту;
- 5 ст. л. оливкової олії;
- сіль і суміш мелених перців.
Приготування:
- Змішати в одній посуді винний оцет і оливкове масло. Можна робити це вручну або за допомогою міксера/блендера.
- Додати в основу дрібну сіль за смаком і кольорові мелені перці.
- Останнім доповнити соус размятым часником без темної серединки.
Охолодити заправку і використовувати для свіжоприготованого вінегрету.
З томатною пастою
Інгредієнти:
- 3 десертні ложки будь-якого рослинного масла;
- стільки ж густої пасти з помідорів;
- 1,5 десертні ложки негострої гірчиці;
- 4 десертні ложки кип’яченої води;
- сіль і цукор.
Приготування:
- У чашу блендера насамперед відправити рослинне масло і пасту з томатів. Перебити інгредієнти до однорідного стану. Це буде основа майбутньої заправки.
- Додати до неї негостру гірчицю, влити кип’ячену воду і знову перебити компоненти до однорідності.
- Посолити заправку. За смаком додати цукровий пісок.
Такий соус для салату вінегрет добре поєднується з варіантами закуски, в яку додані мариновані огірки і немає квашеної капусти.