Заправка для вінегрету – 8 смачних і оригінальних рецептів

Додаємо в основну рецептуру часник

Інгредієнти:

  • 2 зубчики свіжого часнику;
  • 3 ст. л. червоного винного оцту;
  • 5 ст. л. оливкової олії;
  • сіль і суміш мелених перців.

Приготування:

  • Змішати в одній посуді винний оцет і оливкове масло. Можна робити це вручну або за допомогою міксера/блендера.
  • Додати в основу дрібну сіль за смаком і кольорові мелені перці.
  • Останнім доповнити соус размятым часником без темної серединки.

Охолодити заправку і використовувати для свіжоприготованого вінегрету.

З томатною пастою

Інгредієнти:

  • 3 десертні ложки будь-якого рослинного масла;
  • стільки ж густої пасти з помідорів;
  • 1,5 десертні ложки негострої гірчиці;
  • 4 десертні ложки кип’яченої води;
  • сіль і цукор.

Приготування:

  • У чашу блендера насамперед відправити рослинне масло і пасту з томатів. Перебити інгредієнти до однорідного стану. Це буде основа майбутньої заправки.
  • Додати до неї негостру гірчицю, влити кип’ячену воду і знову перебити компоненти до однорідності.
  • Посолити заправку. За смаком додати цукровий пісок.

Такий соус для салату вінегрет добре поєднується з варіантами закуски, в яку додані мариновані огірки і немає квашеної капусти.

Дивіться також:  Закуски на святковий стіл – 26 рецептів приготування
Прокрутка до верху