Рецепт від Лазерсона
Інгредієнти:
- 4 десертні ложки оливкової олії;
- 1 десертна ложка винного оцту;
- 1 мал. ложка гострої гірчиці;
- 1 мал. ложка лаймового/лимонного соку;
- ¼ Малий. ложки кухонної солі;
- ¼ Малий. ложки цукрового піску;
- ¼ Малий. ложки меленого чорного перцю.
Приготування:
- Влити в скляну ємність оливкова олія і винний оцет.
- Перемішати рідкі компоненти соусу і додати до неї сіль, цукор і перець.
- Коли великі крупинки добавок розчиняться в майбутній заправці, можна надсилати до них гірчицю.
- Після чергового перемішування потрібно влити в склад лимонний/лаймовий сік.
Ілля Лазерсон зазначає, що заправка для вінегрету повинна бути кислуватою. Тому сік цитрусового стає для неї обов’язковим компонентом.