Без молока і вершкового масла
Використовуючи в якості основи сік, без молока і масла можна зробити чудовий фруктовий заварний крем.
В даному випадку знадобиться тільки:
- 1 склянку соку (наприклад, апельсинового);
- 2 яйця;
- 30 грам борошна;
- ½ Склянки цукрового піску.
Як слід робити апельсиновий крем:
- Зі свіжих плодів вичавити сік.
- Вилити в каструлю і довести до кипіння.
- Окремо в мисці яйця по черзі з’єднати з пшеничним борошном і цукром.
- Приготовлену масу повільно влити в киплячий сік.
- Постійно помішуючи, довести вміст каструлі до потрібної консистенції.
Остиглий густий крем можна використовувати для прикраси тортів чи пирогів. Його приємний фруктовий аромат буде хорошим доповненням для бісквіта або прісних коржів.