Шоколадний заварний крем
Ще один варіант начинки для еклерів, такий шоколадний наповнювач нікого не залишить байдужим.
Необхідні продукти:
- пів-літри молока;
- чотири великих ложки какао;
- три ложки борошна;
- стакан цукру;
- приблизно 200 грам масла;
- три жовтка;
- ванілін за смаком.
Процес приготування:
- У каструлю покласти жовтки від яєць, змішуємо їх з половиною зазначеної кількості цукру і перетираємо.
- Потім всипаємо борошно, какао, ванілін, ретельно перемішуємо до однорідності.
- Молоко потрібно злегка нагріти і обережно вливати до решти інгредієнтів, не перестаючи заважати.
- Поставити низький рівень нагріву і варити крем до потрібної густоти, дочекатися остигання.
- В цей час з’єднати цукор, що залишився з маслом, добре перебити, і до цієї маси влити вже остиглий заварений крем, знову скористатися міксером.