Зефір в шоколаді – 4 рецепта, як зробити в домашніх умовах

Класичний десерт в домашніх умовах

Найбільш популярний класичний зефір без добавок, вкритий шоколадною глазур’ю. Поєднання кисло-солодкою основи і легкої гіркуватості шоколаду, не залишає байдужим нікого. Зробити зефір за класичним рецептом легко, якщо точно слідувати інструкції.

Інгредієнти на 4 порції десерту:

  • 2 склянки цукру;
  • 1 пакет желатину (10 грам);
  • ванілін або ванільний цукор;
  • сода (на кінчику ножа);
  • лимонна кислота (щіпка);
  • 1 стакан води;
  • плитка натурального чорного шоколаду.

Після підготовки всіх інгредієнтів необхідно вибрати підходящу посуд і пристосування: сотейник, піалу для желатину, кондитерський шприц, міксер, рознос і пергамент.

Що робити далі?

  • Замочити желатин.
  • Поки він набухає розчинити теплою водою цукор і почати збивати його, повільно нагріваючи на вогні сироп в сотейнику.
  • Додати набряклий желатин.
  • Збивати ще 5-10 хвилин, після чого додати соду і лимонну кислоту.
  • Після додавання всіх інгредієнтів, збивати ще 5 хвилин.
  • Готову суміш відкласти на 10-15 хвилин, підготувати деко або рознос з пергаментом.
  • З допомогою кондитерського шприца сформувати зефір на підготовлену підставку і остудити.
  • Розтопити плитку шоколаду і полити зефір глазур’ю.
  • Відправити в холодильник на 3-4 години.

Важливо! Щоб зефір швидше застиг і не втратив форму, слід точно дотримуватися пропорції і формувати невеликі порції.

Дивіться також:  Пиріг з замороженої вишнею – 8 простих і смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху