Класичний десерт в домашніх умовах
Найбільш популярний класичний зефір без добавок, вкритий шоколадною глазур’ю. Поєднання кисло-солодкою основи і легкої гіркуватості шоколаду, не залишає байдужим нікого. Зробити зефір за класичним рецептом легко, якщо точно слідувати інструкції.
Інгредієнти на 4 порції десерту:
- 2 склянки цукру;
- 1 пакет желатину (10 грам);
- ванілін або ванільний цукор;
- сода (на кінчику ножа);
- лимонна кислота (щіпка);
- 1 стакан води;
- плитка натурального чорного шоколаду.
Після підготовки всіх інгредієнтів необхідно вибрати підходящу посуд і пристосування: сотейник, піалу для желатину, кондитерський шприц, міксер, рознос і пергамент.
Що робити далі?
- Замочити желатин.
- Поки він набухає розчинити теплою водою цукор і почати збивати його, повільно нагріваючи на вогні сироп в сотейнику.
- Додати набряклий желатин.
- Збивати ще 5-10 хвилин, після чого додати соду і лимонну кислоту.
- Після додавання всіх інгредієнтів, збивати ще 5 хвилин.
- Готову суміш відкласти на 10-15 хвилин, підготувати деко або рознос з пергаментом.
- З допомогою кондитерського шприца сформувати зефір на підготовлену підставку і остудити.
- Розтопити плитку шоколаду і полити зефір глазур’ю.
- Відправити в холодильник на 3-4 години.
Важливо! Щоб зефір швидше застиг і не втратив форму, слід точно дотримуватися пропорції і формувати невеликі порції.