З полуничним смаком
Смакове поєднання полуниці і шоколаду – класичний прийом кондитерів, який використовується в різних десертах. Приготувати зефір за цим принципом дуже легко, а окрім відмінного смаку він буде містити корисні вітаміни і органічні кислоти.
Складу зефіру в шоколаді з полуницею:
- 1 стакан води;
- 300 г очищеної, свіжої полуниці;
- 750 р цукру;
- агар-агар – 10 г;
- білок 1 яйця;
- плитка шоколаду.
Завершивши підготовку продуктів, необхідно приступити до здійснення наступних кроків.
- Розім’яти полуницю в пюре і випарити вологу.
- Розчинити загусник з водою і 2/3 підготовленого цукру.
- Проварювати сироп до тих пір, поки він не почне злегка тягнутися.
- Окремо збити білок з остившім полуничним пюре і цукром.
- Влити в отриману суміш злегка остиглий сироп, не перестаючи збивати міксером.
- Кондитерським шприцом сформувати з суміші напівкулясті порції, дати їм підсохнути.
- Розтопити підготовлений шоколад на водяній бані, кондитерської пензлем нанести на поверхню десерту.
- Присипати цукровою пудрою і залишити в холодильнику на 1-2 години.
Калорійність полунично-шоколадного зефіру – 380 ккал на 100 грам. Для того, щоб отримати менш калорійне ласощі можна використовувати більше полуничного пюре, а замість цукру – замінник.