Зефір в шоколаді – 4 рецепта, як зробити в домашніх умовах

З полуничним смаком

Смакове поєднання полуниці і шоколаду – класичний прийом кондитерів, який використовується в різних десертах. Приготувати зефір за цим принципом дуже легко, а окрім відмінного смаку він буде містити корисні вітаміни і органічні кислоти.

Складу зефіру в шоколаді з полуницею:

  • 1 стакан води;
  • 300 г очищеної, свіжої полуниці;
  • 750 р цукру;
  • агар-агар – 10 г;
  • білок 1 яйця;
  • плитка шоколаду.

Завершивши підготовку продуктів, необхідно приступити до здійснення наступних кроків.

  • Розім’яти полуницю в пюре і випарити вологу.
  • Розчинити загусник з водою і 2/3 підготовленого цукру.
  • Проварювати сироп до тих пір, поки він не почне злегка тягнутися.
  • Окремо збити білок з остившім полуничним пюре і цукром.
  • Влити в отриману суміш злегка остиглий сироп, не перестаючи збивати міксером.
  • Кондитерським шприцом сформувати з суміші напівкулясті порції, дати їм підсохнути.
  • Розтопити підготовлений шоколад на водяній бані, кондитерської пензлем нанести на поверхню десерту.
  • Присипати цукровою пудрою і залишити в холодильнику на 1-2 години.

Калорійність полунично-шоколадного зефіру – 380 ккал на 100 грам. Для того, щоб отримати менш калорійне ласощі можна використовувати більше полуничного пюре, а замість цукру – замінник.

Дивіться також:  Торт-морозиво – 7 рецептів приготування своїми руками
Прокрутка до верху