Зефір в білому шоколаді
Білий шоколад традиційно використовується для глазурі в багатьох видах фруктових десертів, тому зефір з таким покриттям краще готувати з добавками. Нижче представлений рецепт яблучного зефіру, ідеально відповідного для покриття білим шоколадом.
Інгредієнти:
- 3-4 яблука або 150 грам готового пюре;
- 1 склянка цукру;
- 10 грам агар-агару;
- 0,5 склянки води;
- 1 білок;
- білий шоколад (100 грам).
План приготування стандартний, нижче представлений покроково.
- Зварити сироп з води і цукру. Кип’ятити його треба до тих пір, поки він не почне тягнутися.
- Окремо збити білок з невеликою кількістю цукру або пудри.
- Підготувати яблучне пюре, змішати з сиропом, не перестаючи збивати.
- Додати білкову піну, продовжуючи збивати суміш.
- В самому кінці необхідно додати розчинений заздалегідь загусник і продовжувати збивати суміш протягом 7-10 хвилин.
- Сформувати кондитерським мішком зефір бажаної форми і залишити підсихати при кімнатній температурі.
- Після висихання (3-4 години) розтопити шоколад і полити готовий зефір.
З білим шоколадам відмінно поєднується персиковий і вишневий зефір. Ці ласощі можна підготувати за таким же рецептом, замінивши яблука персиками або вишнями.