Зефір в шоколаді – 4 рецепта, як зробити в домашніх умовах

Зефір в білому шоколаді

Білий шоколад традиційно використовується для глазурі в багатьох видах фруктових десертів, тому зефір з таким покриттям краще готувати з добавками. Нижче представлений рецепт яблучного зефіру, ідеально відповідного для покриття білим шоколадом.

Інгредієнти:

  • 3-4 яблука або 150 грам готового пюре;
  • 1 склянка цукру;
  • 10 грам агар-агару;
  • 0,5 склянки води;
  • 1 білок;
  • білий шоколад (100 грам).

План приготування стандартний, нижче представлений покроково.

  • Зварити сироп з води і цукру. Кип’ятити його треба до тих пір, поки він не почне тягнутися.
  • Окремо збити білок з невеликою кількістю цукру або пудри.
  • Підготувати яблучне пюре, змішати з сиропом, не перестаючи збивати.
  • Додати білкову піну, продовжуючи збивати суміш.
  • В самому кінці необхідно додати розчинений заздалегідь загусник і продовжувати збивати суміш протягом 7-10 хвилин.
  • Сформувати кондитерським мішком зефір бажаної форми і залишити підсихати при кімнатній температурі.
  • Після висихання (3-4 години) розтопити шоколад і полити готовий зефір.

З білим шоколадам відмінно поєднується персиковий і вишневий зефір. Ці ласощі можна підготувати за таким же рецептом, замінивши яблука персиками або вишнями.

Дивіться також:  Торт Кучерявий хлопчик – 6 рецептів смачного домашнього торта
Прокрутка до верху