Журавлина в цукрі – 7 рецептів в домашніх умовах

Рецепт на зиму без варіння

Ягоди журавлини В цукрі за цим рецептом виходять не дуже солодкими, але завдяки відсутності термічної обробки вони зберігають всю свою вітамінну користь.

Для цієї зимової заготівлі потрібно взяти:

  • 1000 г ягід журавлини;
  • 900 г цукру.

Хід роботи:

  • Вимиті і обсушені ягоди засипати 600 г цукру і розім’яти з допомогою картоплем’ялкою. Після цього журавлину прибрати на ніч у холодильник. Це потрібно для того, щоб цукор повністю розчинився в выделившемся соку.
  • На наступний день розкласти журавлину в цукрі за півлітрових баночках, не доходячи до краю 1,5 – 2 див.
  • З пергаменту вирізати кружки на пару сантиметрів більше, ніж діаметр горлечка банки. Накрити ними журавлину, а зверху насипати по одній – дві столові ложки цукру.
  • Закрити заготівлю кришками і прибрати в прохолодне місце для зберігання.
Дивіться також:  Вафлі домашні – сім рецептів у вафельниці