Рецепт на зиму без варіння
Ягоди журавлини В цукрі за цим рецептом виходять не дуже солодкими, але завдяки відсутності термічної обробки вони зберігають всю свою вітамінну користь.
Для цієї зимової заготівлі потрібно взяти:
- 1000 г ягід журавлини;
- 900 г цукру.
Хід роботи:
- Вимиті і обсушені ягоди засипати 600 г цукру і розім’яти з допомогою картоплем’ялкою. Після цього журавлину прибрати на ніч у холодильник. Це потрібно для того, щоб цукор повністю розчинився в выделившемся соку.
- На наступний день розкласти журавлину в цукрі за півлітрових баночках, не доходячи до краю 1,5 – 2 див.
- З пергаменту вирізати кружки на пару сантиметрів більше, ніж діаметр горлечка банки. Накрити ними журавлину, а зверху насипати по одній – дві столові ложки цукру.
- Закрити заготівлю кришками і прибрати в прохолодне місце для зберігання.