Жувальний мармелад – 7 рецептів, як зробити в домашніх умовах

Без додавання цукру

Десерти без цукру, приготовлені в домашніх умовах, обов’язково оцінять жінки, що стежать за своєю вагою, або люди, які мають протипоказання до прийому солодкої їжі. Жувальний мармелад, зроблений за цим рецептом, має красивий відтінок, чудовий смак і дуже ніжний фруктовий аромат.

Необхідні продукти:

  • абрикосовий сік (свіжий) – 280 мл;
  • желатин – 25 грам;
  • вода – 85 мл;
  • фруктоза – 75 грам;
  • сік апельсина – 130 мл.

Готуємо:

  • Змішати абрикосовий і апельсиновий соки між собою і залити ними желатин.
  • Фруктозу помістити в прохолодну воду, потім поставити на вогонь і закип’ятити. Після чого варити при слабкому кипінні близько п’яти хвилин.
  • У зварений сироп додати розмоклий желатин, добре перемішати, потім пропустити складу через сито й остудити.
  • Налити мармелад у форми і прибрати на полицю холодильної камери, щоб він застиг.

Зберігати десерт потрібно на холоді в закритому посуді близько 3-4 днів.

Дивіться також:  Оладки без яєць – 7 рецептів, як приготувати пишні та смачні оладки