Без додавання цукру
Десерти без цукру, приготовлені в домашніх умовах, обов’язково оцінять жінки, що стежать за своєю вагою, або люди, які мають протипоказання до прийому солодкої їжі. Жувальний мармелад, зроблений за цим рецептом, має красивий відтінок, чудовий смак і дуже ніжний фруктовий аромат.
Необхідні продукти:
- абрикосовий сік (свіжий) – 280 мл;
- желатин – 25 грам;
- вода – 85 мл;
- фруктоза – 75 грам;
- сік апельсина – 130 мл.
Готуємо:
- Змішати абрикосовий і апельсиновий соки між собою і залити ними желатин.
- Фруктозу помістити в прохолодну воду, потім поставити на вогонь і закип’ятити. Після чого варити при слабкому кипінні близько п’яти хвилин.
- У зварений сироп додати розмоклий желатин, добре перемішати, потім пропустити складу через сито й остудити.
- Налити мармелад у форми і прибрати на полицю холодильної камери, щоб він застиг.
Зберігати десерт потрібно на холоді в закритому посуді близько 3-4 днів.