Як приготувати шоколадну глазур – 10 смачних рецептів

Пишна і ароматна випічка, залита шоколадом, виглядає дуже апетитно і привабливо. Солодке покриття актуально для смачного прикраси різних десертів: тістечок, капкейків, тортів, хрусткого печива, пончиків і всіляких фруктів. Щоб дізнатися, як приготувати шоколадну глазур самостійно, потрібно вибрати один із запропонованих рецептів, купити відповідні компоненти і сміливо приступити створення смачного ласощі!

Класична шоколадна глазур з какао-порошку

Зробити солодку заливку для десертів в домашніх умовах зовсім не складно. Основним інгредієнтом при приготуванні є какао-порошку або плитковий шоколад, незалежно від його виду.

Щоб готова глазур мала насиченим смаком і красивим кольором, рекомендується використовувати гірке какао, призначене для варіння, і якісний, натуральний шоколад.

Необхідні компоненти:

  • цукор-пісок – 80 г;
  • масло пожирніше (82%) – 45 г;
  • молоко незбиране – 100 мл;
  • какао в порошку – 20 р.

Готуємо:

  • У жароміцну ємність всипати солодкий пісок, потім ввести какао і ретельно розмішати.
  • Після, налити невеликими порціями молоко, продовжуючи постійно розмішувати складу.
  • Поставити посуд на плиту і прогрівати суміш на мінімальному вогні, поки вона не стане в’язкою.
  • Потім покласти шматочок масла, розмішати отриманий склад і вимкнути конфорку.

Солодка глазур з какао-порошку готова. Її слід настояти протягом години для загустіння, а потім застосувати за призначенням.