«Червоний оксамит»
Чудовий червоний колір коржів підкорив весь світ. Пропонуємо приготувати відоме ласощі на своїй кухні.
Інгредієнти:
- оцет – 1 ч. ложка;
- цукор – 390 г;
- вершкове масло – 110 г м’яке;
- морська сіль – 0,5 ч. ложки;
- какао – 2 ст. ложки;
- рослинне масло – 240 мл;
- яйце – 5 шт.;
- кефір – 240 мл;
- борошно – 340 г;
- сода – 1 ч. ложка;
- ванільний екстракт – 1 ч. ложка;
- червоний харчовий барвник – 2 ч. ложки гелевого або 3 ст. ложки сухого.
Просочення:
- сир «Філадельфія» (вершковий) – 450 г;
- молоко – 2 ст. ложки;
- сир маскарпоне – 220 г;
- ванільний екстракт – 2 ч. ложки;
- цукрова пудра – 320 г;
- вершкове масло – 110 г м’яке.
Приготування:
- Помістити в чашу від міксера вершкове масло. Збити. Засипати цукор. Розмішати. В суміші утворюються грудочки. Так і повинно бути.
- Влити рослинне масло. Збити. Насипати ванільний екстракт і влити жовтки. Збити. Налити кефір продовжуючи збивати.
- У налити оцет барвник. Перемішати. В какао насипати соду. Підсолити. Додати борошно. Розмішати. Змішати всі підготовлені продукти. Влити злегка збиті білки і розмішати.
- Випекти три коржі. Якщо є три однакові форми, то можна приготувати одночасно. Якщо ні, то доведеться випікати по черзі. Запікати півгодини. Режим 175 градусів духовий печі. Остудити.
- Для приготування крему продукти повинні полежати пару годин поза холодильника. Збити масло. Помістити Філадельфію, слідом Маскарпоне. Збити. Насипати цукрову пудру. Додати екстракт ванілі. Влити молоко. Збити. Розділити на три частини.
- Промазати бісквіт. Викласти на нього другу частину. Промазати. Накрити третім. Залишилися кремом за допомогою шпателя обмазати всю поверхню десерту.
- Торт червоний оксамит можна зберігати сім діб.