13 рецептів тортів в домашніх умовах

«Червоний оксамит»

Чудовий червоний колір коржів підкорив весь світ. Пропонуємо приготувати відоме ласощі на своїй кухні.

Інгредієнти:

  • оцет – 1 ч. ложка;
  • цукор – 390 г;
  • вершкове масло – 110 г м’яке;
  • морська сіль – 0,5 ч. ложки;
  • какао – 2 ст. ложки;
  • рослинне масло – 240 мл;
  • яйце – 5 шт.;
  • кефір – 240 мл;
  • борошно – 340 г;
  • сода – 1 ч. ложка;
  • ванільний екстракт – 1 ч. ложка;
  • червоний харчовий барвник – 2 ч. ложки гелевого або 3 ст. ложки сухого.

Просочення:

  • сир «Філадельфія» (вершковий) – 450 г;
  • молоко – 2 ст. ложки;
  • сир маскарпоне – 220 г;
  • ванільний екстракт – 2 ч. ложки;
  • цукрова пудра – 320 г;
  • вершкове масло – 110 г м’яке.

Приготування:

  • Помістити в чашу від міксера вершкове масло. Збити. Засипати цукор. Розмішати. В суміші утворюються грудочки. Так і повинно бути.
  • Влити рослинне масло. Збити. Насипати ванільний екстракт і влити жовтки. Збити. Налити кефір продовжуючи збивати.
  • У налити оцет барвник. Перемішати. В какао насипати соду. Підсолити. Додати борошно. Розмішати. Змішати всі підготовлені продукти. Влити злегка збиті білки і розмішати.
  • Випекти три коржі. Якщо є три однакові форми, то можна приготувати одночасно. Якщо ні, то доведеться випікати по черзі. Запікати півгодини. Режим 175 градусів духовий печі. Остудити.
  • Для приготування крему продукти повинні полежати пару годин поза холодильника. Збити масло. Помістити Філадельфію, слідом Маскарпоне. Збити. Насипати цукрову пудру. Додати екстракт ванілі. Влити молоко. Збити. Розділити на три частини.
  • Промазати бісквіт. Викласти на нього другу частину. Промазати. Накрити третім. Залишилися кремом за допомогою шпателя обмазати всю поверхню десерту.
  • Торт червоний оксамит можна зберігати сім діб.
Дивіться також:  Пісочний пиріг з яблуками – 7 рецептів шарлотки